Pentru zilele toride de vară, în care nu vrei nici măcar să atingi ușa de la bucătărie, îți propun un preparat ușor, rapid, simplu și extrem delicios. Este vorba despre bruschete. Astăzi voi prezenta câteva rețete de bruschete ce pot fi preparate cu ușurință și pe care le vei savura cu sigurantă.
Bruschete cu roșii și usturoi
Ingrediente:
baghetă (felii de pâine)
roșii;
3-4 căței de usturoi;
ulei de măsline;
sare.
busuioc pentru decor
Mod de preparare:
se taie bagheta în felii de grosimea unui deget (aproximativ 1 cm);
se pun într-o tavă specială pentru cuptor;
fiecare felie de pâine se va unge cu puțin ulei de măsline, pe ambele părți;
se bagă la cuptorul încins la 200 grade (feliile se lasă pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute);
cât timp feliile de pâine sunt încă calde, se ia un cățel de usturoi, se taie pe jumătate și se freacă cu el fiecare felie în parte;
roșiile se taie cubulețe și se amestecă cu usturoiul pisat, uleiul de măsline și sarea;
se adaugă umplutura formată peste fiecare felie de baghetă în parte și preparatul este gata pentru a fi servit.
Bruschete cu roșii și busuioc
Ingrediente:
baghetă;
roșii;
5-6 frunze de busuioc;
ulei de măsline;
sare.
Mod de preparare:
se taie bagheta în felii nu foarte groase, nici foarte subțiri, de grosimea unui deget;
se pun într-o tavă pentru cuptor;
înainte de a fi băgate la cuptor, feliile de pâine se vor unge cu puțin ulei de măsline, pe ambele părți;
se bagă la cuptor la 200 grade (feliile se lasă pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute;
cât timp feliile de pâine sunt încă calde, se ia un cățel de usturoi, se taie pe jumătate și se freacă cu el fiecare felie în parte;
roșiile se taie cubulețe și se amestecă cu frunzele de busuioc tocate mărunt, cu uleiul de măsline și sarea;
se adaugă umplutura formată peste fiecare felie de baghetă în parte și preparatul este gata.
Bruschete cu roșii cherry, mozzarella și busuioc
Ingrediente:
baghetă;
roșii cherry
mozzarella;
usturoi;
ulei de măsline;
sare.
piper roșu și cilli macinat
frunze de busuioc proaspăt.
Mod de preparare:
feliile de baghetă proaspăt tăiate se stropesc cu puțin ulei de măsline;
se așează în tava de copt pentru cuptor și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade celsius pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte
când feliile de baghetă s-au rumenit, se scot din cuptor și se ung cu usturoi;
roșiile se taie felii și se amestecă cu uleiul de măsline și sare;
brânza mozzarella se taie și aceasta felii;
se adaugă roșiile si mozzarella feliată peste feliile coapte de pâine, iar interclat frunze de busuioc
Bruschete cu avocado
Ingrediente:
pâine cu semințe (sau fara , de care doriti)
roșii;
avocado;
usturoi;
busuioc proaspăt tocat;
ulei de măsline;
lămâie;
semințe de susan negre și albe pentru decor
sare și piper
cilli (opțional)
Mod de preparare:
se taie bagheta în felii nu foarte groase, nici foarte subțiri;
se pun într-o tavă pentru cuptor;
fiecare felie de pâine se va unge cu puțin ulei de măsline, pe ambele părți;
se bagă la cuptor la 200 grade (feliile se lasă pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute);
cât timp feliile de pâine sunt încă calde, se ia un cățel de usturoi, se taie pe jumătate și se freacă cu el fiecare felie în parte;
într-un castron se amestecă avocado cu roșiile tăiate cubulețe, cu usturoiul, sarea, sucul de lămâie și o lingură de ulei de măsline;
pe fiecare felie de pâine se pune o cantitate generoasă din amestec, iar deasupra se presară busuioc proaspăt tocat, piper roșu și cilli
Putem avea și o varianta mai simplă, doar cu felii de avocado asezate pe un strat subțire de brânză ricotta și stropite cu putin ulei de masline și suc de lamâie.
Bruschete cu anșoa
Ingrediente:
baghetă;
brânză ricotta;
anșoa;
masline fără sâmburi (tăiate rondele);
usturoi;
busuioc proaspăt;
ulei de măsline;
sare și piper
Mod de preparare:
se taie bagheta în felii nu foarte groase, nici foarte subțiri;
se bagă la cuptorul încins la 200 grade pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte;
feliile de baghetă se ung cu usturoi și cu puțin ulei de măsline;
pe acestea se adaugă un strat subțire de brânză ricotta, fileuri de anșoa si masline taiate rondele;
pe deasupra se poate presăra busuioc proaspăt.
Bruschete cu roșii cherry coapte și brânză ricotta
Ingrediente:
baghetă;
roșii cherry uscate (la soare sau in cuptor)
brânză ricotta;
usturoi;
ulei de măsline;
sare.
piper roșu și cilli macinat
Mod de preparare:
feliile de baghetă proaspăt tăiate se stropesc cu puțin ulei de măsline;
se așează în tava de copt pentru cuptor și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade celsius pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte
când feliile de baghetă s-au rumenit, se scot din cuptor și se ung cu usturoi și un strat subtire de brânză ricotta;
roșiile se taie jumătăți, se stropesc cu putin ulei de masline și se usucă in cuptor la temperatura de 130-140 grade până prind culoare si sunt semiuscate (30-40 minute)
se adaugă roșiile peste stratul de brânză, se condimenteaza cu putin piper (sau cilli) si putina sare.