Ingrediente:
muschi de vita pe care-l portionam (bucatile de carne
trebuie sa aiba grosimea de cca. 2,5 cm grosime)
1 lingurita sare grunjoasa, piper proaspat macinat mare
3 linguri de unt, ulei pentru uns carnea
3 catei de usturoi, pisati
2-3 fire de cimbru proaspat sau rozmarin
Mod de preparare:
Scoatem carnea din frigider cu cel putin 30 de minute (sau chiar o ora) inainte de a o gati.
O punem pe un fund sau planseta pe care am asezat in prealabil un prosop de hartie. O stergem pentru a inlatura surplusul de apa. Acest lucru va ajuta la formarea unei cruste frumoase cand vom pune carnea pe grill.
Pentru ca procesul de gatire a fripturilor va fi unul rapid, încingem grill-ul de fonta timp de 10 minute. Ar trebui sa scoata putin fum in momentul in care este incins asa cum trebuie.
Punem fripturile pe grill-ul fierbinte si le gatim pe o parte circa 3-4 minute, pana cand capata crusta si nu se mai lipesc. Le întoarcem pe cealalta parte si le gatim timp de inca 3-4 minute. Repetam procedeul inca 4 minute, intorcand fripturile de inca 2 ori pe fiecare parte cate 1 minut.
Adaugam untul, usturoiul si ierburile. Intoarcem carnea inca o data in tigaie. Inclinam usor tigaia, incat sa avem tot untul intr-o parte si folosim o lingura pentru a unge fripturile. Le întoarcem din nou si repeta procedeul.
Scoatem fripturile pe farfurie si le lasam sa se ”odihneasca” timp de 5 minute. Dupa aceea, friptura poate fi servita.
Alegem un mușchi frumos fără ”vinișoare” si fără grăsime
Porționăm și condimentăm
Punem carnea pe gril-ul incins și rumenim pe ambele parți
Feliem și adăugăm câteva roșii cherry. Să aveți poftă