Ingrediente
500 g ceapă roșie
500 g ceapă albă
1 litru apă
0,5 litri oțet
200 g zahăr
2 linguri de sare neiodată
boabe de piper (opțional)
Mod de preparare
Ceapa o curățăm de coajă ți o spălăm, o tăiem rondele potrivit de groase 3-5 mm (facem acsasta operatie separat pentru ceapa alba si cea rosie).
Preparăm saramura de oțet. Punem intr-o oala 500 ml otet, 1 litru de apă, 2 linguri de sare neiodata, 200 g zahar și boabe de piper. Opărim ceapa 2-3 minute separat, întâi ceapa albă apoi pe cea roșie, deoarece de la ceapa roșie saramura se va colora. Cel mai bine separați saramura in doua oale .
După ce am opări-o o scoatem intr-un bol la răcit. Procedăm la fel și cu ceapa roșie si lasam la racit complet.
După ce s-a răcit ceapa dar și saramura, punem în borcane, turnăm saramura , punem capace și iăsăm borcanele pe capac pentru 10 minute. Nu este nevoie sa sterilizati borcanele inainte, ele trebuie doar spalate si bine sterse.
După 10 minute, intoarcem borcanele în poziție normală și lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, dupa care etichetăm borcanele și le transferăm în camera de depozitare
Ceapa o curățăm de coajă ți o spălăm
O tăiem rondele potrivit de groase 3-5 mm
Facem aceeași operație și cu ceapa albă
Preparăm saramura de oțet și opărim ceapa 2-3 minute
Separat opărim și ceapa roșie. Este indicat ca în aceeași saramură să opărim întăi ceapa albă și apoi pe cea roșie deoarece, de la ceapa roșie saramura se va colora
După ce am opări-o o scoatem intr-un bol la răcit
Procedăm la fel și cu ceapa roșie
După ce s-a răcit ceapa dar și saramura, punem în borcane, turnăm saramura , punem capace și iăsăm borcanele pe capac pentru 10 minute
După 10 minute, intoarcem borcanele în poziție normală și lăsăm la temperatura camerei până a doua zi
A doua zi etichetăm borcanele și le transferăm în camera de depozitare