Ingrediente
1 dovlecel
1-2 ardei gras roșu (galben)
1 vânătă
1 ceapă
2-3 linguri ulei de măsline
sare
piper
cilli mărunțit (opțional)
busuioc mărunțit
busuioc verde decor (optional)
Mod de preparare
Pregătim legumele. Vinetele le spălăm, le ștergem și le tăiem cubulete sau orice altă formă, după oreferintă. Curățăm ceapa, o tăiem bucăți mărișoare și o punem intr-o tigaie în care am pus 1-2 lingurițe ulei de măsline. La fel procedăm cu dovleceii și ardeii.
Călim ceapa la foc tare amestecând incontinuu până devine aurie după care adăugam puțină sare, piper și 1/2 linguriță miere. Dăm deoparte (oprim focul - nu ne dorim ca mierea să devină nocivă).
Intr- altă tigaie antiaderentă, adăugă 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugăm și legumele tăiate și călim până se rumenesc pe toate părțile. Adăugăm sare, piper, busuioc mărunțit și amestecăm. După ce s-au rumenit legumele, adăugăm și ceapa călită anterior, amestecam, lăsăm pe plită 1-2 minute și oprim focul. Transferăm legumele intr-un bol sau intr-un vas pentru servire.
Legumele sunt foarte sănătoase, se gătesc super rapid și merg aproape cu orice. Rețeta de astăzi este extrem gustoasă și se poate servi cu orice tip de friptură, de pasăre, de porc, de vită, chiar și cu peste.
Să aveți poftă !
Vinetele le spălăm, le ștergem și le tăiem cubulete sau orice altă formă, după preferintă
La fel procedăm cu dovleceii și ardeii
Curățăm ceapa, o tăiem bucăți mărișoare și o punem intr-o tigaie în care am pus 1-2 lingurițe ulei de măsline.
Călim ceapa la foc tare amestecând incontinuu până devine aurie după care adăugam puțină sare, piper și 1/2 linguriță miere. Dăm deoparte (oprim focul - nu ne dorim ca mierea să devină nocivă)
Intr-o altă tigaie antiaderentă, adăugă 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugăm și legumele tăiate și călim până se rumenesc pe toate părțile. Adăugăm sare, piper, busuioc mărunțit și amestecăm.
După ce s-au rumenit legumele, adăugăm și ceapa călită anterior, amestecam, lăsăm pe plită 1-2 minute și oprim focul.
Transferăm legumele intr-un bol sau intr-un vas pentru servire.