300 g piept de pui
1 kg ciuperci de pădure (bureți iuți, pânișoare, etc.)
100 ml ulei vegetal
sare
piper proaspat măcinat
verdeață (optional)
Mod de preparare
Atenție mare la bureții de pădure, dacă nu îi cunoașteți mai bine îi inlocuiți cu bureți pleurotus din comerț.
Spălam pieptul de pui, îl agegem de pielițe și îl feliem. Tăiem pieptul de pui fașii sau cubulețe dupa preferință.
Călim pieptul de pui in ulei 3-4 minute până se rumenește.
Bureții îi spălăm, îi curățăm de ”eventuali musafiri nepoftiți” , îi punem la fiert 3-4 minute in apă, îi scurgem și îi punem intr-o tigaie antiaderentă în care am pus uleiul și îi călim la foc mediu până scade toată apa și incep să prindă o culoare arămie.
După ce s-au rumenit frumos îi scoatem intr-un platou și îi pastram calzi.
Intre timp, cât se fac bureții, puneti spă la fiert pentru o mămăligă (rețeta aici)
Pregătiți ingredientele pentru un mujdei de usturoi. Zdrobiți usturoilul, frecati-l cu putin ulei, adăugati 1-2 lingurițe de smăntănă, câteva picături de suc de lămâie (taie din iuțeala usturoiului) și la final adăugati puțină apă.
Să aveți poftă!
Spălam pieptul de pui, îl agegem de pielițe și îl feliem.
Tăiem pieptul de pui fașii sau cubulețe dupa preferință
Călim pieptul de pui in ulei 3-4 minute până se rumenește.
Bureții îi spălăm, îi curățăm de ”eventuali musafiri nepoftiți” , îi punem la fiert 3-4 minute in apă, îi scurgem și îi punem intr-o tigaie antiaderentă în care am pus uleiul și îi călim la foc mediu până scade toată apa și incep să prindă o culoare arămie.
După ce s-au rumenit frumos îi scoatem intr-un platou și îi pastram calzi.
Intre timp, cât se fac bureții, puneti spă la fiert pentru o mămăligă (rețeta aici)
Pregătiți ingredientele pentru un mujdei de usturoi.
Zdrobiți usturoilul, frecati-l cu putin ulei, adăugati 1-2 lingurițe de smăntănă, câteva picături de suc de lămâie (taie din iuțeala usturoiului) și la final adăugati puțină apă.
Să aveți poftă!