Ingrediente
400 g paste
400 ml smântână dulce cu 32 % grăsime
80 - 100 g unt
1 - 2 catei de usturoi
100 - 120 g parmezan ras
busuioc mărunțit
sare după gust
piper
busuioc verde (pentru decor)
Mod de preparare
Punem o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească, adaugăm o linguriță de sare si fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu aruncam apa de la paste deoarece o vom folosi pentru subtierea sosului (la nevoie).
Separat intr-o crăticioară adăugăm smântâna, iar când aceasta dă în clocot , reducem focul la mic și adăugăm parmezanul (oprim 2 linguri pentru paste)dat pe razatoarea mica.
Lasăm sosul sa fiarba la foc mic pana se topeste parmezanul. Amestecăm intens cu o spatulă, presaram putin piper si oprim focul.
Într-o tigaie, punem untul la topit. Curățăm cățeii de usturoi, îi strivim ușor presându-i cu lama unui cutit si îi adaugam în tigaie peste untul la topit la foc mic. Amestecăm untul topit si usturoiul zdrobit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îl îndepărtam. Adăugăm pastele scurse de apa în care au fiert.
Peste paste, vom adăuga sosul de smântână, amestecăm, dacă mai este nevoie putem să mai adăugăm puțină apă de la fiertul pastelor, adăugăm și cele 2 linguri de parmezan rămase.
Asezam pastele pe farfurie și decoram cu busuioc verde.
Să aveți poftă !
Eu am preferat să fac ”Pappardelle”, dar voi puteți alege orice tip de paste
Punem o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească, adaugăm o linguriță de sare si fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu aruncam apa de la paste deoarece o vom folosi pentru subtierea sosului (la nevoie).
Dăm parmezanul pe răzătoarea mica.
Separat intr-o crăticioară adăugăm smântâna, iar când aceasta dă în clocot , reducem focul la mic și adăugăm parmezanul (oprim 2 linguri pentru paste)dat pe razatoarea mica. Lasăm sosul sa fiarba la foc mic pana se topeste parmezanul. Amestecăm intens cu o spatulă, presaram putin piper si oprim focul.
Într-o tigaie, punem untul la topit. Curățăm cățeii de usturoi, îi strivim ușor presându-i cu lama unui cutit si îi adaugam în tigaie peste untul la topit la foc mic. Amestecăm untul topit si usturoiul zdrobit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îl îndepărtam. Adăugăm pastele scurse de apa în care au fiert 2 linguri de parmezan ras și amestecam.
Asezam pastele pe farfurie și decoram cu busuioc verde.
Să aveți poftă !