Ingrediente
2 ouă
Kaiser (sunca fiarta)
1-2 linguri ulei vegetal
sare
piper
chilli (optional)
roșii cherry (sau ardei, ridichi, ceapă verde)
Mod de preparare
AșeazăM tigaia pe aragaz la temperatură medie și așteaptăm până este fierbinte si adaugam 1 lingura de ulei.
Feliem sunca prefiarta, o adaugam in tigaie si o rumenim pe ambele parti cate 2-3 minute. Scoatem sunca din tigaie pe un prosop de hartie.
Spargem ouale în tigaie, astfel încât gălbenușul să rămână întreg și rotund (sau il putem sparge într-o cană, sau bol mic și apoi să-l punem în tigaie). Acoperim cu un capac. Procedând in acest fel oul va ramâne alb iar galbenusul isi va pastra culoarea portocalie.
Așteaptăm să se prăjească usor la temperatura medie iar când albușul de ou începe să se albeasca putem asezona ouăle cu sare, piper măcinat, cilli sau orice alt condiment pudră care îți place
Când albusul este facut, dam deoparte capacul si adaugam in tigaie sunca rumenita si mai tinem 30 de secunde. Luam cu atentie oul pentru a nu risca sa-l spargem, il punem pe farfurie, adaugam si bucatile de sunca, rosiile cherry si putem servi.
Sa aveti pofta !
Feliem kaiserul (sunca prefiartă)
Punem 2 linguri de ulei vegetal intr-o tigaie, lăsăm să se incingă (dar nu atât de tare incât să iasă fum) și prăjim putin sunca după care adăugam ouăle. Mai prajim până albusul este facut
Putem servi alături de rosii cherry sau orice alte legume proaspete aveți la indemâna (ardei, ridichi, ceapă verde, etc.)