Ingrediente
2-3 bucăți de cod de Alaska
400 g mazăre congelată (nu decongelați)
100 ml ulei pentru prăjit peștele
20 g unt + 1 lingură de ulei pentru călit legumele
1/2 un ardei gras roșu
140 g porumb dulce (1/2 cutie)
sare
piper proaspăt măcinat
boabe de piper cayenne (opțional pentru decor)
Mod de preparare
Intr-o oală punem 2 litri de apă la foc mediu spre mare, iar când dă în clocot adăugăm mazărea congelată (nu decongelăm inainte). Fierbem 3 minute.
După 3 minute o scurgem de apa în care a fiert și o clătim cu apă rece ca să-i oprim fierberea
Folosim cod fille de Alaska pane din comerț, este la un preț foarte accesibil și totodată foarte gustos, nu m-a dezamăgit niciodată.
Scoatem peștele la dezghețat pe un platou pe care am pus anterior prosoape de hârtie, după care îl rumenim în ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte. După ce l-am prăjit pe ambele părti îl scoatem pe o farfurie și ne ocupăm de sote.
Separat intr-o tigaie, punem o lingură de ulei și untul la topit la foc mic ca să nu se ardă untul că va avea un gust amar. Adăugăm mazărea, porumbul dulce și ardeiul tăiat cubulețe. Călim 3-4 minute de această dată la foc mediu, asezonăm cu sare și piper după gust.
Așezăm pe farfurie soteul de mazăre si codul fille pane și servim.
Să aveți poftă !
Intr-o oală punem 2 litri de apă la foc mediu spre mare, iar când dă în clocot adăugăm mazărea congelată (nu decongelăm inainte). Fierbem 3 minute.
După 3 minute o scurgem de apa în care a fiert și o clătim cu apă rece ca să-i oprim fierberea.
Folosim cod fille de Alasca pane, este la un preț foarte accesibil și totodată foarte gustos, nu m-a dezamăgit niciodată.
Scoatem peștele la dezghețat pe un platou pe care am pus anterior prosoape de hârtie ...
... după care îl rumenim în putin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte la foc mediu.
După ce l-am prăjit pe ambele părti îl scoatem pe o farfurie și ne ocupăm de sote.
Separat intr-o tigaie, punem o lingură de ulei și untul la topit la foc mic ca să nu se ardă untul că va avea un gust amar. Adăugăm mazărea, porumbul dulce și ardeiul tăiat cubulețe. Călim 3-4 minute de această dată la foc mediu, asezonăm cu sare și piper după gust.
Așezăm pe farfurie soteul de mazăre si codul fille pane și servim.
Să aveți poftă !