Ingrediente
2 oua
20 ml lspte cu 3,5% grasime
10 g unt cu 80% grăsime
2 linguri ulei
ceapă verde
usturoi verde
ardei gras rosu
roșii cherry (optional)
sare
piper
Mod de preparare
Pentru a pregati omleta, batem cu ajutorul unui tel ouale cu un praf de sare si piper proapat macinat, apoi adaugam laptele si ardeiul taiat cubulete mici. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Spalam ceapa si usturoiul verde, le tocam marunt si le adaugam in compozitie.
Turnam compozitia intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei si un cub mic de unt si care a stat pe plita la foc mediu pana s-a topit untul si s- amestecat cu uleiul. Gatim omleta pe ambele parti, intorcand-o cu o spatula și având grija sa nu se rupa (va fi foarte frageda si pufoasa datorita laptelui adaugat in compozitie)
Langa omleta putem adauga câteva rosii cherry, dar puteti sa pregatiti o salata de rosii cu ardei si castraveti, sau orice alte legume va plac.
Spălăm și tocăm mărunt ceapa si usturoiul verde
Tăiem cubulețe ardeiul roșu
Batem 2 ouă, adăugăm laptele, adaugăm verdeața, sare și piper și punel compozitia intr-o tigale in care am ous uleiul și untul
Gătim omleta pe ambele parți la foc mediu și servim