Ingrediente:
400 g paste (fusilli, pene etc.)
300 g ton din conservă
500 ml sos de rosii
1 ceapa medie
3-4 linguri de ulei de măsline
usturoi granulat
busuioc uscat maruntit
2 linguri pastă de ardei dulce
sucul de la 1/2 lămâie
sare
piper
busuioc verde, roșii cherry, lămâie pentru decor
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele preparam tonul, se face rapid in maxim 5 minute.
Tocam marunt ceapa pe care o punem impreuna cu uleiul in tigaie. Adaugam pasta de ardei dulce si lasam sa se călească 1-2 minute.
Adaugam tonul scurs de sucul din conserva, sucul de lamaie si mai lasam sa se gateasca 1 minut. Adaugam sosul de rosii, amestecam. Condimentam cu piper proapspat macinat (sare adaugam doar daca este nevoie, in general tonul din conserva este destul de sarat)
Scurgem pastele de apa in care au fiert, adaugam 2 linguri de ulei de masline, busuioc maruntit si amestecam
Asezam pastele pe farfurie, punem deasupra compoziția de ton, decorăm cu busuioc verde, feliute de lămâie si roșii cherry.
Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj
Folosim ton in ulei, bucați sau mărunțit, nu are importanță
Punem 2 linguri de ulei de măsline intr-o tigaie, adăugăm ceapa calită si 2 linguri de pastă de ardei dulce. Calim impreună 1-2 minute
Adăugam tonul, 500 ml suc de rosii, condimentam cu piper si busuioc (sare nu este necesar deoarece tonul din conservă este in general destul de sărat). Acum adăugam si sucul de la 1/2 lămâie
Asezam pastele pe farfurie, punem deasupra compoziția de ton, decorăm cu busuioc verde, feliute de lămâie si rișii cherry