Ingrediente:
400 g paste (fusilli, pene, ce preferați)
300 g ton din conservă
200 ml sos de roșii
1 ceapă medie
50 ml de ulei de măsline
busuioc uscat maruntit
15 - 20 roșii cherry
2-3 linguri de boabe de porumb dulce din conservă
10 - 15 măsșine fără sâmburi
2 linguri pastă de ardei dulce
sucul de la 1/2 lămâie
sare
piper
busuioc verde și lămâie pentru decor
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem jumătate din cantitatea de ulei și roșiile cherry la călit pentru 2-3 minute. Adăugăm măslinele tăiete felii și porumbul boabe și mai călim 2 minute. Lăsăm focul la minum pentru a le păstra calde.
Tocăm mărunt ceapa pe care o punem impreună cu uleiul rămas in altă tigaie. Adăugăm pasta de ardei dulce și lăsăm la călit 1-2 minute. Eu am folosit ceapă conservată pentru iarnă, pastă de ardei și suc de roșii făcute în casă. Adăugăm sosul de roșii, tonul scurs de sucul din conservă, sucul de lămaie și mai lăsăm să se gătească 1 minut. Condimentăm cu piper proapspat macinat (sare adăugăm doar dacă este nevoie, în general tonul din conservă este destul de sărat).
Punem pastele la fiert în apă cu puțină sare și fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgem pastele de apa în care au fiert i le punem din nou în oală împreună cu uleiul rămas. Adăugăm compoziția de roșii cherry cu măsline și porumb și condimentăm cu sare, piper și busuioc mărunțit. Putem adăuga și 1/3 din compoziția de ton pregătită anterior, cealaltă parte de 2/3 din cantitate o vom adăuga deasupra peste paste direct în farfurie.
Cantitățile din rețetă sunt pentru 2 porții de paste, deci va trebui să aveți pregătite două farfurii. Pastele astfel asezonate pe farfurie și punem deasupra restul de 2/3 din compoziția de ton, decorăm cu busuioc verde și feliute de lămâie.
Să aveți poftă
Intr-o tigaie punem jumătate din cantitatea de ulei și roșiile cherry la călit pentru 2-3 minute.
Adăugăm măslinele tăiete felii și porumbul boabe și mai călim 2 minute. Lăsăm focul la minum pentru a le păstra calde.
Tocăm mărunt ceapa pe care o punem impreună cu uleiul rămas in altă tigaie. Adăugăm pasta de ardei dulce și lăsăm la călit 1-2 minute. Eu am folosit ceapă conservată pentru iarnă, pastă de ardei și suc de roșii făcute în casă.
Adăugăm sosul de roșii, tonul scurs de sucul din conservă, sucul de lămaie și mai lăsăm să se gătească 1 minut. Condimentăm cu piper proapspat macinat (sare adăugăm doar dacă este nevoie, în general tonul din conservă este destul de sărat).
Punem pastele la fiert în apă cu puțină sare și fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scurgem pastele de apa în care au fiert ....
.... și le punem din nou în oală împreună cu uleiul rămas. Adăugăm compoziția de roșii cherry cu măsline și porumb și condimentăm cu sare, piper și busuioc mărunțit. Putem adăuga și 1/3 din compoziția de ton pregătită anterior, cealaltă parte de 2/3 din cantitate o vom adăuga deasupra peste paste direct în farfurie.
Cantitățile din rețetă sunt pentru 2 porții de paste, deci va trebui să aveți pregătite două farfurii. Pastele astfel asezonate pe farfurie și ....
.... punem deasupra restul de 2/3 din compoziția de ton, decorăm cu busuioc verde și feliute de lămâie.
Să aveți poftă !