Ingrediente
un piept de pui (400 g)
3 - 4 morcovi (400 g)
3 - 4 rădăcini de păstarnac (400 g)
1 - 2 rădăcini de pătrunjel (200 g)
o țelină (200 g)
sare, piper
pătrunjel verde pentru ornat
taiței de casă (pot fi inlocuiți cu fidea, diferite forme de paste pentru copii etc.)
Mod de preparare
Pieptul de pui se dezosează si se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi, după ce spuma nu se mai formează, se adauga legumele curatate si spalate.
După ce pieptul de pui si legumele au fiert, se scot, se strecoara supa (pentru a obtine o supa clara), o punem din nou pe plita si trecem la pregatirea legumelor si pieptului de pui, care intre timp s-au racit putin. Taiem legumele si carnea dupa preferinta, le adaugam in zeama de la supa si asezonam cu sare si piper,dupa gust.
Putem trece acum si la fierberea pastelor pentru supa, dupa instructiunile de pe pachet. Pastele nu trebuie sa fie fierte foarte tare (de preferat cu 1-2 minute mai putin decat indicatiile de pe pachet),deoarece,ele isi vor continua fierberea dupa ce vor fi adaugate in supa. Eu prefer sa servesc pastele la masa intr-un bol separat,pentru a da posibilitatea fiecaruia sa se serveasca in functie de preferinte (unii vor dori mai multe paste in bolul cu supa, iar altii mai putine)
Din acest moment supa poate fi servita,dupa preferinta se poate presara sau nu verdeata taiata marunt.
Pieptul de pui se dezosează si se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
Curățăm legumele și le spălam și le taiae bucati mari.
Punem legumele și carnea să fiarbă la foc mic
De această dată eu am preferat ”tăiței scurți pentru supă”, au un gust deosebit, gustul de tăiței făcuți în casă.
Putem trece acum și la fierberea pastelor pentru supă, dupa instructiunile de pe pachet. Pastele nu trebuie sa fie fierte foarte tare (de preferat cu 1-2 minute mai puțin decat indicatiile de pe pachet) deoarece, ele isi vor continua fierberea după ce vor fi adăugate în supă.
După fierbere le punem intr-o sită și le scurgem de apă.
Eu prefer sa servesc pastele la masa intr-un bol separat,pentru a da posibilitatea fiecaruia sa se serveasca in functie de preferinte (unii vor dori mai multe paste in bolul cu supa, iar altii mai putine)
Din acest moment supa poate fi servita,dupa preferinta se poate presara sau nu verdeata taiata marunt.
Să aveți poftă !