3 morcovi (500 g)
2 dovlecei zucchini galbeni (500 g)
20 - 30 măsline fără sâmburi
ardei kapia roșu și galben (opțional)
Pentru dressing
250 ml oțet 9 grade
250 g apă
250 g zahăr tos
10 g sare
piper boabe
2-3 boabe de ienibahar
2 foi de dafin
Mod de preparare
Curatam morcovul si il spalam, spalam zucchinii, spalam ardeii si ii curatam de cotoare. Stergem legumele cu prosoape de hartie. Pentru da un aspect placut salatei folosim un spiralizer.
Daca ai nevoie de un spiralizator de legume ieftin si bun, iti recomand modelul WonderEsque Spiralizer. Este un aparat manual, care te va ajuta sa obtii tot felul de legume spiralate precum – dovlecei, cartofi, sfecla, telina, morcovi, mere etc.
Facem spirale morcovii si dovleceii, taiem rondele maslinele, taiem rondele ardeii kapia si amestecam toate legumele intr-un bol.
Separat intr-o oala punem la fiert apa, otetul, zaharul, piperul boabe, sarea, foile de dafin si boabele de ienibahar. Cand zaharul s-a topit si amestecul a inceput sa fiarba, oprim focul si dam amestecul la rece.
Dupa ce amestecul s-a racit il turnam il bol peste legume si amestecam bine, Acoperim bolul cu o folie alimentara si il lasam la rece pana a doua zi.
Salata este gata, poate fi servita la friptura, cartofi prajiti, tocanita de cartofi, mancare de fasole, etc sau poate fi pusa in borcane si pastrata la rece chiar si cateva saptamani.
Facem spirale la masină din morcov
Facem spirale la masină din zucchini galben
Amestecăm spiralele de morcov cu cele de zucchini
Produs final