Ingrediente
1 pâine rotundă (500 g)
250 g brănză Camembert
100 g brănză maturată (sau caș de oaie frământat)
100 g brânză Cedar
50 ml ulei de măsline
miez de nucă
1-2 lingurițe miere
semințe de susan pentru decor (optional)
Mod de preparare
Cumpărăm o pâine rotundă de mărime mică sau medie (în functie de câte persoane sunt la masă)
Taiem painea pe pe mijloc (o scobim), după care tăiem pe margini, astfel incat sa obtinem niste cuburi sau dreptunghiuri . Avem grija sa nu taiem pana jos si painea sa isi sustina in continuare forma.
Folosim o cutie de brânză Camembert de 250 g, indepărtam ambalajul. Brânza maturată și Ceder o dăm pe răzătoare
În pâinea scobită, punem câteva picături de ulei de măsline și primul strat de brânză, adică iîn acest caz brânza maturată. Adăugăm stratul al doilea cu brânză Cedar si deasupra asezăm brânza Camembet nu înainte de a cresta suprafața sub formă de cubulețe.
Peste pâine (pe margine) stropim cu ulei de măsline, iar brânza Camembert o stropim cu o linguriță de miere. Putem adăuga câțiva mieji de nucă (optional)😉
Poate fi făcută doar cu brânză Camembert, dar pentru că am avut mai multe tipuri de brânză rămase de la aperitivele de Crăciun , am făcut o combinație. Sper să vă placă 😉
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, asezăm pâinea în tavă și introducem tava la cuptorul preâncălzit la 180 grade pentru 20-25 de minute.
Între timp pregătim un platou pentru servire. Eu am pregătit un platou de ardezie și două boluri de sos, unul cu sos de cilli dulce și unul cu sos de coacăze.
Cumpărăm o pâine rotundă de mărime mică sau medie (în functie de câte persoane sunt la masă)
Facem o scobitură în mijloc după care tăiem pe margini, astfel încât să obținem niște cuburi sau dreptunghiuri . Avem grijă să nu tăiem până jos ăi painea să își susțină în continuare forma.
Folosim o cutie de brânză Camembert de 250 g, îndepărtam ambalajul.
Brânza maturată și Cedar o dăm pe răzătoare
În pâinea scobită, punem câteva picături de ulei de măsline și primul strat de brânză, adică iîn acest caz brânza maturată.
Adăugăm stratul al doilea cu brânză Cedar și deasupra asezăm brânza Camembet, nu înainte de a cresta suprafața sub formă de cubulețe.
Peste pâine (pe margine) stropim cu ulei de măsline, iar brânza Camembert o stropim cu o linguriță de miere. Putem adăuga câțiva mieji de nucă (optional)😉
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, asezăm pâinea în tavă și introducem tava la cuptorul preâncălzit la 180 grade pentru 20-25 de minute.
Poate fi făcută doar cu brânză Camembert, dar pentru că am avut mai multe tipuri de brânză rămase de la aperitivele de Crăciun , am făcut o combinație. Sper să vă placă 😉
Între timp pregătim un platou pentru servire. Eu am optat pentru un platou de ardezie și două boluri de sos, unul cu sos de cilli dulce și unul cu sos de coacăze
Să aveți poftă !