Ingrediente
300 g parppandelle
330 g ciuperci la borcan
80 ml ulei de măsline
1/2 dovlecel
1 morcov (opțional)
porumb dulce la conservă
busuioc mărunțit
sare
piper
roșii cherry
ardei iute (opțional)
busuioc verde pentru decor
Mod de preparare
Pregătim ingredientele - dovlecelul și morcovul le dăm pe răzătoare feliuțe subțiri, ciupercile le clătim cu apă rece și le tăiem după preferință, ardeiul iute îl tăiem rondele.
Într-o cratiță punem uleiul, adăugăm roșiile cherry, dovlecelul și morcovul și călim la foc mediu 3-4 minute până se elimină apa din legume. Adăugăm ciupercile tăiate și porumbul și mai călim 2-3 minute. Asezonăm cu busuioc mărunțit, sare și piper.
Între timp punem o oală cu 2 litri de apă și puțină sare la fiert iar în momentul în care dă în clocot adăugăm pastele. Dacă sunt parppandelle acestea trebuie să fiarbă 5 minute (să fie all dente), dcă aveți altfel de paste le fierbem cu 2 minute mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj. Le scurgem de apa în care au fiert dar nu înainte de a adăuga puțină apă peste compoziția de ciuperci cu legume.
Punem pe o farfurie pastele după care adăugăm compoziția de legume și ciuperci făcută anterior. Preparatul este gata.
Decorăm cu busuioc verde, rondele de ardei iute și servim.
Să aveți poftă !
Pregătim ingredientele - dovlecelul și morcovul le dăm pe răzătoare feliuțe subțiri, ciupercile le clătim cu apă rece și le tăiem după preferință, ardeiul iute îl tăiem rondele.
Într-o cratiță punem uleiul, adăugăm roșiile cherry, dovlecelul și morcovul și călim la foc mediu 3-4 minute până se elimină apa din legume.
Adăugăm ciupercile tăiate și porumbul și mai călim 2-3 minute. Asezonăm cu busuioc mărunțit, sare și piper.
Între timp punem o oală cu 2 litri de apă și puțină sare la fiert iar în momentul în care dă în clocot adăugăm pastele. Dacă sunt parppandelle acestea trebuie să fiarbă 5 minute (să fie all dente), dcă aveți altfel de paste le fierbem cu 2 minute mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj. Le scurgem de apa în care au fiert dar nu înainte de a adăuga puțină apă peste compoziția de ciuperci cu legume.
Punem pe o farfurie pastele după care adăugăm compoziția de legume și ciuperci făcută anterior. Preparatul este gata.
Decorăm cu busuioc verde, rondele de ardei iute și servim.
Să aveți poftă !