Ingrediente
4 bucăți de file de somon (pentru 2 porții)
sare si piper
2 linguri de ulei de măsline
ulei pentru uns somonul
usturoi granulat
500 g baby spanac
1 dovlecel (verde sau galben)
1 lamaie (1/2 pentru asezonat somonul + 1/2 pentru decot)
cipsuri de parmezan (opțional pentru decor)
busuioc verde (opțional pentru decor)
Mod de preparare:
Somonul se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se stropeste cu suc de lamaie, se asezoneaza cu sare, piper si ulei si se lasa 10 minute sa se amestece aromele.
Sotăm spanacul spălat la tigaie, 2 minute, într-o lingură ulei de masline, adaugam usturoi granulat, sare şi piper după gust si mai sotam 1-2 minute. Lasam deoparte. Dovleceii îi tăiem rondele și îi călim 5-6 minute intr-o lingură de ulei de măsline. Punem spanacul și dovleceii pe un platou și îi păstrăm la cald.
Intr-o tigaie antiaderentă unem 2-3 linguri de ulei și ungem bine fundul tigăii. Lăsăm să se încingă și adăugăm somonul. După 5-6 minute întoarcem somonul cu pielea în jos și mai lăsăm 4-5 minute. Procedăm la fel și cu celelalte 2 părți până se rumenește frumos. Ultima parte va fi cea de deasupra pentru ași păstra ”fața”.
Spanacul și dovleceii impreună cu somonul îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 160 grade celsius pentru 5-8 minute. În acest timp putem face niște cipsuri de parmezan pentru decor.
Scoatem de la cuptor, aranjăm farfuria și servim.
Să aveți poftă !
Portionăm somonul, îl asezonăm cu sare, piper, câteva picături se suc de lămâie și puțin ulei.
Intr-o tigaie antiaderentă unem 2-3 linguri de ulei și ungem bine fundul tigăii. Lăsăm să se încingă și adăugăm somonul.
După 5-6 minute întoarcem somonul cu pielea în jos și mai lăsăm 4-5 minute.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 părți până se rumenește frumos.
Ultima parte va fi cea de deasupra pentru ași păstra ”fața”
Spanacul îl alegem de impurități, îl spălăm și ....
.... îl sotăm intr-o lingură de ulei de măsline.
Dovleceii îi tăiem rondele și îi călim 5-6 minute intr-o lingură de ulei de măsline.
Punem spanacul și dovleceii pe un platou și ...
.... impreună cu somonul îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 160 grade celsius pentru 5-8 minute.
În acest timp putem face niște cipsuri de parmezan pentru decor.
Aranjăm farfuria și servim.
Să aveți poftă !