Ingrediente:
2 bucăți file de somon proaspăt
sparanghel alb
sucul de la 1/2 lămâie
ulei de măsline
boia de ardei dulce
sare si piper proaspăt măcinat
verdețuri și legume pentru ornat
Se spală sparanghelul și se fierbe aprox. 10 minute în apă cu sare (daca nu gasiti sparanghel alb proaspat puteti folosi conservat la borcan,pe care-l gasiti in orice supermarket). Se scoate într-o strecurătoare se clateste cu apa rece pentru a stopa fierberea și se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie.
Se spală somonul și se elimină surplusul de apă. Se unge cu ulei și se presară cu sare, piper proaspat macinat și boia de ardei dulce.
Se frige pe grill-ul bine încins, câte 4-5 minute pe fiecare parte.
Se montează farfuriile. Se formează un pat de sparanghel și se pune somonul. Se orneaza cu frunze de salata, rosii cherry, ridiche rosie si rondele de ardei iute galben, rosu sau verde si felii de lamaie sau cu ce aveti la indemana.
File de somon brut, adăugăm piper si sare
File de somon la grill
Fierbem sparanghelul, il scurgem de apă și il stropim cu ulei de măsline
Să aveți poftă