Ingrediente
300 g creveți în cuib de cartofi
500-600 g cartofi
2-3 linguri ulei
sare
1 linguriță boia de ardei dulce
ardei kapia, ardei iute, busuioc verde și câteva semințe de susan negru- pentru decor (opțional)
Mod de preparare
Pentru a prepara cartofii prăjiți, curățați cartofii și tăiați-i felii de aproximativ un centimetru grosime. Tăiem fiecare felie în bețe de un centimetru și continuăm cu toate feliile până avem cartofii pregătiți pentru faza următoare. Eu am ales să-i tai cu un dispozitiv manual. Se găseste în comerț și are un preț pentru toate buzunarele.
Eu am cumpărat de la LIDL o tăviță de creveți în cuib de cartofi de 300 g.
Setăm temperatura si timpul fripteuzei. Un sertar pentru creveți la temperatura de 205 grade pentru 18 minute, iar al doilea sertar pentru cartofii prajiți la temperatura de 205 grade pentru 25-30 minute (in functie de modelul fripteuzei). Dăm START pentru preincălzire.
Intr-un sertar vom pune cartofii asezonați cu sare, boia de ardei dulce și o lingură de ulei, închidem sertarul și procesul de prăjire va începe. La jumătatea timpului (aproximativ - depinde de tipul de fripteuză pe care îl aveți), vom auzi un sunet de avertizare ceea ce inseamnă că ingredientele din sertar trebuie amestecate. Scoatem sertarul, amestecăm cartofii și introducem sertarul la loc. Procesul de prăjire va continua până la expirarea timpului.
Procedăm identic și cu al doilea sertar în care vom pune crevetii, asezonăm cu puțină sare și puțin ulei.
Dacă aveți fripteuză cu un singur sertar, introduceți în sertar ingredientele cu cel mai mare timp de gătire (adica 25-30 minute), setați timpul cel mai mare, dați START pentru inceperea programului, iar când mai sunt 18 minute pâna la terminarea programului adăugați creveții și continuati gătirea. In acest mod aveți gata în același timp ambele preparate.
Așezăm pe un platou, decorăm si servim.
Să aveți poftă !
Pentru a prepara cartofii prăjiți, curățați cartofii și tăiați-i felii de aproximativ un centimetru grosime. Tăiem fiecare felie în bețe de un centimetru și continuăm cu toate feliile până avem cartofii pregătiți pentru faza următoare. Eu am ales să-i tai cu un dispozitiv manual. Se găseste în comerț și are un preț pentru toate buzunarele.
Așa arată creveții în cuib de cartofi cumpărați de la LIDL.
Setăm temperatura si timpul fripteuzei. Un sertar pentru creveți la temperatura de 205 grade pentru 18 minute, iar al doilea sertar pentru cartofii prajiți la temperatura de 205 grade pentru 25-30 minute (in functie de modelul fripteuzei). Dăm START pentru preincălzire.
Intr-un sertar vom pune cartofii asezonați cu sare, boia de ardei dulce și o lingură de ulei, închidem sertarul și procesul de prăjire va începe. La jumătatea timpului (aproximativ - depinde de tipul de fripteuză pe care îl aveți), vom auzi un sunet de avertizare ceea ce inseamnă că ingredientele din sertar trebuie amestecate. Scoatem sertarul, amestecăm cartofii și introducem sertarul la loc. Procesul de prăjire va continua până la expirarea timpului.
Procedăm identic și cu al doile sertar în care vom pune crevetii, asezonăm cu puțină sare și puțin ulei. Dacă aveți fripteuză cu un singur sertar, introduceți în sertar ingredientele cu cel mai mare timp de gătire (adica 25-30 minute) , setați timpul cel mai mare, dați START pentru inceperea programului, iar când mai sunt 18 minute pâna la terminarea programului adăugați creveții și continuati prăjirea. In acest mod aveți gata în același timp ambele preparate.
Așa arată creveții mei după cele 18 minute de gatire. Eu am pus și câteva semințe de susan negru.
S- au terminat și cartofii de gătit după 30 minute (nouă ne plac puțin mai rumeniți)
Așezăm pe un platou, decorăm si servim.
Să aveți poftă !