Peștele este popular pentru cantitatea mare de acizi grași Omega-3 pe care o conțin. Acești acizi sunt extrem de folositori organismului, peștele în general fiind un adevărat dar pentru sănătate. Trebuie doar să știi cum să îl mănânci, în ce cantități și cât de des. Totul are o limită, chiar și cel mai bun aliment consumat peste măsura recomandată, poate să aibă consecințe majore asupra organismului.
Măncare de pește la grătar și legume coapte, ușor de gătit, rețetă pescărească din bucătăria dobrogeană. Pentru cei care nu au posibilitatea de a găti crapul la grătar am adaptat rețeta pentru un cuptor electric. Deși pare complicată este foarte rapidă de preparat.
Există o multitudine de feluri în care se pot găti creveții în funcție de ingredientele pe care le ai la îndemână. Dacă nu ai insă inspirație, iată o rețetă simplă din care să te inspiri gata în 30 de minute.
File de somon cu cartofi natur, sos de smântână și piper
Somonul este o sursă bună de proteine și acizi grași Omega-3, dar trebuie să fim foarte atenți când il cumpărăm. Deși se află incă in termenul de valabilitate inscris pe etichetă, există posibilitatea ca el să nu fie intr-o stare foarte bună dacă nu a fost ținut corespunzător inainte de congelare sau refrigerare.
Cel mai bun pește la grătar mie mi se pare a fi dorada și voi încerca să vă explic cum să pregătiți pas cu pas cea mai bună dorada la grătar.
Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
Codul pane cu sote de mazăre este o rețetă ușor de pregătit, care aduce împreună peștele bogat în proteine și vitaminele din legume. Fileurile de cod sunt acoperite cu un strat crocant de pesmet, prăjite până devin aurii și delicioase, păstrându-și suculența. Acest preparat este perfect pentru o cină rapidă, dar rafinată.
Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
Ai musafiri și nu știi ce să prepari gustos și rapid? Această rețetă te va scoate din incurcătură. In doar 30 de minute poți avea o masă delocioasă și de efect. Această rețetă, combină prospețimea și gustul delicat al somonului cu textura moale a spanacului și dulceața dovleceilor, oferind o masă sănătoasă și savuroasă, perfectă pentru o cină rapidă și plină de nutrienți.
Peștele este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă in orice situație, fie că vă doriți să slabiți, fie că vă doriți să gasiți alternative sănătoase la alte tipuri de carne. Carnea proaspătă de merluciu este foarte apreciată în timpul gătirii datorită conținutului scăzut de grăsimi și numărului scăzut de oase.
Calamarii pane sunt preferatii mei, imi place foarte mult crusta crocanta, aurie și savoarea pe care la final le-o dă sucul de lămâie. Dar ar trebui să recunosc că inițial nu am fost foarte încântată de acest fel de mâncare însă, cu timpul au început să-mi placă (și parcă tot mai bun gust îl au cei pregătiți acasă)
Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
Păstrăv prăjit, simplu, fără mălai sau făină este un preparat ușor de gătit, ce se poate face de 20-25 minute. Foarte gustos și apetisant, dacă urmați câțiva pași simpli. Cel mai imporant este faptul că avem un consum redus de ulei.
Somonul este un pește care se gătește in doar câteva minute (5-8 min.), indiferent că il frigi pe grătar, il prepari la tigaie sau la cuptor. Timpul de preparare depinde insă și de dimensiunea bucații pe care o gatești. Somonul este gata cănd incepe să iși schimbe usor culoarea.
Creveți in sos de unt și usturoi
Este o rețetă foarte simplu de pregatit, arata fenomenal si iti ofera o gustare delicioasa si sanatoasa. Vă recomand această retetă o cină în familie si cel mai important este că va fi gata in maxim 30 minute.