Ingrediente
800 g cartofi
1 ardei kapia roșu
o ceapă mărime medie
2 morcovi
8-10 roșii cherry sau o roșie normală de mărime medie
sare
piper
2 linguri ulei de floarea soarelui
Pentru decor (opțional):
pătrunjel verde tocat
câteva boabe de piper roșu cayenne
fulgi de chilli
În completare:
salată de varză murată
murături
pepene murat
sau orice alt fel de salată doriți
Mod de preparare
Cartofii îi spălăm, îi curățăm de coajă și îi tăiem cuburi mari. Procedăm la fel și cu restul legumelor - morcovii îi tăiem rondele sau cuburi în funcție de mărimea acestora, ardeiul kapia feliuțe, roșiile cherry (sau orice alt tip de roșii aveți) de mărime potrivită.
Scoatem carnea de la ”garniță” (sau borcan), care este o carne deja conservată de la tăierea porcului (Carne conservată ”la garniță”- rețeta aici), o încălzim ușor ca să scăpăm de untură, și o păstrăm caldă.
Într-o crațită mai adâncă, punem 2 linguri de ulei și călim o ceapă tăiată mărunt. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm morcovul, 2 linguri de pastă de ardei dulce și mai călim totul la foc mediu pentru 2-3 minute amestecând incontinuu.
Acum este momentul să adăugăm cartofii tăiați cuburi mari. Amestecăm compoziția, asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Adăugăm 500-550 ml apă și lăsăm la fiert pentru 20-25 minute la foc mediu spre mic sau până când cartofii sunt fierți (furculița intră usor în cartof).
Este momentul să adăugăm ardeiul kapia tăiat și roșiile cherry (nu faceți greșeala să le adăugați în compoziție inainte de a fi fierți cartofii deoarece aceștia vor rămâne tari). Punem capacul pe cratiță, oprim focul și lăsăm 5-10 minute la odihnă să se echilibreze aromele.
Totul este gata. Aranjăm pe farfurie cartofii, carnea menținută caldă și putem servi alături de o salată de varză murată (sau orice alt fel de salată doriți).
Să aveți poftă !
Cartofii îi spălăm, îi curățăm de coajă și îi tăiem cuburi mari.
Procedăm la fel și cu restul legumelor - morcovii îi tăiem rondele sau cuburi în funcție de mărimea acestora ....
.... ardeiul kapia feliuțe ...
... roșiile cherry (sau orice alt tip de roșii aveți) de mărime potrivită.
Scoatem carnea de la ”garniță” (sau borcan), care este o carne deja conservată de la tăierea porcului (Carne conservată ”la garniță”- rețeta aici), o încălzim ușor ca să scăpăm de untură, și o păstrăm caldă.
Într-o crațită mai adâncă, punem 2 linguri de ulei și călim o ceapă tăiată mărunt.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm morcovul, 2 linguri de pastă de ardei dulce și mai călim totul la foc mediu pentru 2-3 minute amestecând incontinuu.
Acum este momentul să adăugăm cartofii tăiați cuburi mari. Amestecăm compoziția, asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Adăugăm 500-550 ml apă și lăsăm la fiert pentru 20-25 minute la foc mediu spre mic sau până când cartofii sunt fierți (furculița intră usor în cartof).
Este momentul să adăugăm ardeiul kapia tăiat și roșiile cherry (nu faceți greșeala să le adăugați în compoziție inainte de a fi fierți cartofii deoarece aceștia vor rămâne tari). Punem capacul pe cratiță, oprim focul și lăsăm 5-10 minute la odihnă să se echilibreze aromele.
Totul este gata. Aranjăm pe farfurie cartofii, carnea menținută caldă și putem servi alături de o salată de varză murată (sau orice alt fel de salată doriți).
Să aveți poftă !