Ingrediente:
3 dovlecei
400 g carne tocată de vită
2-3 linguri ulei de măsline pentru stropit dovleceii
50 ml ulei vegetal pentru pregătit carnea
1 ardei kapia roșu (sau gras)
sare și piper
pătrunjel proaspăt tocat
2-3 linguri de smântână fermentată cu 23% grăsime
2 ouă
1-2 linguri pesmet
Mod de preparare
Dovleceii îi spălăm, îi ștergem cu prosoape de hârtie, îi scobim și îi așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Miezul donleceilor îl tăiem cubulețe și îl vom pune la călit pentru 3-4 minute intr-o tigaie în care am pus 2 linguri de ulei, după care adăugăm un ardei kapia roșu (sau ardei gras) tăiat cubulețe și mai calim 2-3 minute.
Carnea de vită o spălăm, o tocăm prin mașina de tocat cu sită medie sau mare in funcție de preferința fiecăruia. Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratiță, adăugam carnea tocată prin sita mică, o condimentăm și o călim la foc mediu (cu capac) 20-25 minute până scade sucul din carne și se rumenește puțin
Pregatim compoziția pentru umplut dovleceii. Transferăm carnea intr-un bol, adăugam 2 ouă, 1-2 linguri de pesmet, patrunjel proaspăt tocat mărunt, compoziția pregătită anterior din miezul de la dovlecei și ardei, potrivim de sare și piper. Omogenizăm bine compoziția și umplem dovleceii care au fost stropiți în prealabil cu puțin ulei de măsline.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 180-190 grade, acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm pentru 20-25 minute, după care scoatem folia de aluminiu și mai lasăm 15-20 minute sau până se rumenesc frumos la suprafată. După 40-45 de minute dovleceii sun gata, rumeniți frumos. Separat putem face un sos, punem la fiert pentru 2-3 minute 300 ml suc de roșii și 2 linguri de ketkup dulce, asezonăm cu sare și piper .
Tăiem dovleceii în 2-3 bucăți în funcție de mărimea acestora (sau după preferință îi putem lăsa întregi), punem 2-3 linguri de sos pe farfurie, așezăm dovleceii și decorăm cu patrunjel verde tocat și smântână.
Să aveți poftă !
Dovleceii îi spălăm, îi ștergem cu prosoape de hârtie, îi scobim și îi așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Miezul donleceilor îl tăiem cubulețe și îl vom pune la călit intr-o tigaie în care am pus 2 linguri de ulei, pentru 3-4 minute, după care ......
..... adăugăm un ardei kapia roșu (sau ardei gras) tăiat cubulețe. Mai calim 2-3 minute.
Carnea de vită o spălăm, o tocăm prin mașina de tocat cu sită medie sau mare in funcție de preferința fiecăruia.
Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratiță, adăugam carnea tocată prin sita mică, o condimentăm și o călim la foc mediu (cu capac) 20-25 minute până scade sucul din carne și se rumenește puțin
Carnea este gata, putem trece la pregătirea compoziției cu care vom umple dovleceii.
Pregatim compoziția pentru umplut dovleceii. În bolul cu carne, adăugam 2 ouă, 1-2 linguri de pesmet, patrunjel proaspăt tocat mărunt, compoziția pregătită anterior din miezul de la dovlecei și ardei, potrivim de sare și piper.
Omogenizăm bine compoziția și umplem dovleceii care au fost stropiți în prealabil cu puțin ulei de măsline.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 180-190 grade, acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm pentru 20-25 minute, după care scoatem folia de aluminiu și mai lasăm 15-20 minute sau până se rumenesc frumos la suprafată.
După 40-45 de minute dovleceii sun gata, rumeniți frumos. Separat putem face un sos, punem la fiert pentru 2-3 minute 300 ml suc de roșii și 2 linguri de ketkup dulce, asezonăm cu sare și piper .
Tăiem dovleceii în 2-3 bucăți în funcție de mărimea acestora (sau după preferință îi putem lăsa întregi), punem 2-3 linguri de sos pe farfurie, așezăm dovleceii și decorăm cu patrunjel verde tocat și smântână.
Să aveți poftă !