Ingrediente
pentru 2 persoane
250 g farfalle (colorate natural- sau de care aveți)
100 g șuncă crud uscată
200 ml smântână dulce 32% grasime
80 g parmezan
2 linguri ulei de măsline
sare
piper proaspăt măcunat
busuioc mărunțit
1 ardei iute roșu (opțional)
pătrunjel verde pentru decor
busuioc verde
boabe de piper cayenne (decor - opțional)
Mod de preparare
Specialități italiene, farfalle clorate natural, sau orice alt fel de paste doriți, diferența este în felul cum absorb pastele sosul ceea ce dă de obicei gustul preparatului.
Avem nevoie de parmezan, pe care îl dăm pe răzătoare.
Tăiem eliuțe subțiri un ardei iute roșu (opțional).
Feliile de șuncă crud-uscată, le scoateți din ambalaj, le desfaceți feliuță cu feliuță și le lăsați 5 minute să se aclimatizeze, În acest tinp ele se vor zvânta puțin față de cum au stat în ambalaj.
Într-o tigaie punem o lingură de ulei, punem tigaia la incălzit la foc mediu 1-2 minute, după care adăugăm sunca tăiată bucăți mari (2-3 bucăți pe felie). Lăsăm la foc mediu timp de 3-4 minute (nu mai mult) până se rumenește ușor. Scoatm din tigaie și o transferăm într-un bol (nu este neapărat nevoie să o păstrăm caldă).
Într-o cratiță punem 2 litri de apă la fiert în care adăugăm 1/2 linguriță sare. Când dă în clocot adăugăm pastele pe care le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj, în cazul meu 5 minute. După ce timpul a expirat, le scurgem de apă (nu este nevoie să oprim din apa de la fiertul pastelor deoarece avem sos pentru ele).
Separat, intr-o cratiță punem smântâna, dăm focul la mediu și după ce începe să fiarbă lăsăm 2 minute. Oprim focul, adăugăm parmezanul ras, omogenizăm foarte bine cu o spatulă și lăsăm la odihnă 5 minute.
În aceiași cratiță în care am fiert pastele punem 2 linguri de ulei de măsline, adăugăm pastele scurse de apa în care au fiert, asezonăm cu busuioc mărunțit, piper măcinat (de sare trebuie să gustați), amestecăm ușor ca pastele să-și păstreze forma.
Acum putem adăuga sosul de smântână cu parmezan pe care l-am pregătit în timp ce fierbem pastele (asta doar dacă doriți, dacă nu îl puteți adăuga direct în farfurie peste paste). Amestecăm ușor.
Am aranjat pastele și bucățile de șuncă, după care am ornat cu feliuțe subțiri de ardei iute, boabe de piper cayenne, pătrunjel tocat și frunze de busuioc proaspăt.
Să aveți poftă !
Specialități italiene, farfalle clorate natural, sau orice alt fel de paste doriți, diferența este în felul cum absorb pastele sosul ceea ce dă de obicei gustul preparatului.
Avem nevoie de parmezan, pe care îl dăm pe răzătoare.
Tăiem eliuțe subțiri un ardei iute roșu (opțional).
Feliile de șuncă crud-uscată, le scoateți din ambalaj, le desfaceți feliuță cu feliuță și le lăsați 5 minute să se aclimatizeze, În acest tinp ele se vor zvânta puțin față de cum au stat în ambalaj.
Într-o tigaie punem o lingură de ulei, punem tigaia la incălzit la foc mediu 1-2 minute, după care adăugăm sunca tăiată bucăți mari (2-3 bucăți pe felie).
Lăsăm la foc mediu timp de 3-4 minute (nu mai mult) până se rumenește ușor.
Scoatm din tigaie și o transferăm într-un bol (nu este neapărat nevoie să o păstrăm caldă).
Într-o cratiță punem 2 litri de apă la fiert în care adăugăm 1/2 linguriță sare. Când dă în clocot adăugăm pastele pe care le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj, în cazul meu 5 minute.
După ce timpul a expirat, le scurgem de apă (nu este nevoie să oprim din apa de la fiertul pastelor deoarece avem sos pentru ele).
Separat, intr-o cratiță punem smântâna, dăm focul la mediu și după ce începe să fiarbă lăsăm 2 minute. Oprim focul, adăugăm parmezanul ras, omogenizăm foarte bine cu o spatulă și lăsăm la odihnă 5 minute.
În aceiași cratiță în care am fiert pastele punem 2 linguri de ulei de măsline, adăugăm pastele scurse de apa în care au fiert, asezonăm cu busuioc mărunțit, piper măcinat (de sare trebuie să gustați), amestecăm ușor ca pastele să-și păstreze forma.
Acum putem adăuga sosul de smântână cu parmezan pe care l-am pregătit în timp ce fierbem pastele (asta doar dacă doriți, dacă nu îl puteți adăuga direct în farfurie peste paste). Amestecăm ușor.
Am aranjat pastele și bucățile de șuncă, după care am ornat cu feliuțe subțiri de ardei iute, boabe de piper cayenne, pătrunjel tocat și frunze de busuioc proaspăt.
Să aveți poftă !