200 g paste penne
150 g roșii cherry
100 g pastă de rosii
busuioc
sare
50-60 g parmezan
2 l apă
piper
50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este indicat să le fierbem mai al dente, deoarece ele își vor continua gătirea în sosul de roșii. Păstrăm 50-100 ml din lichidul în care am fiert pastele, cu el vom subția sosul în caz de nevoie.
Punem pe foc o tigaie în care adăugăm uleiul de măsline și pasata de roșii, sare, piper și busuioc și fierbem totul 2-3 minute. Adăugam 50 ml din lichidul de la fiertul pastelor (sau cât este nevoie).
Scurgem pastele de apă și le adăugăm în sos. Fierbem 1 minut impreună.
Aranjăm pastele pe farfurie, asezonăm cu parmezan și decorăm cu roșii cherry și frunze de busuioc.
Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este indicat să le fierbem mai al dente, deoarece ele își vor continua gătirea în sosul de roșii. Păstrăm 50-100 ml din lichidul în care am fiert pastele, cu el vom subția sosul în caz de nevoie.
Punem pe foc o tigaie în care adăugăm uleiul de măsline și pasata de roșii, sare, piper și busuioc și fierbem totul 2-3 minute. Adăugam 50 ml din lichidul de la fiertul pastelor (sau cât este nevoie). Scurgem pastele de apă și le adăugăm în sos. Fierbem 1 minut impreună.
Aranjăm pastele pe farfurie, asezonăm cu parmezan și decorăm cu roșii cherry și frunze de busuioc.
Să aveți poftă !