Ingrediente:
300 g farfalle sau orice alt fel de paste aveți la îndemână
120 g chorizo (picant sau nu după preferință)
150 ml smântână dulce cu 32 % grasime
80 g parmezan ras
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper
busuioc verde
cilli mărunțit (opțional)
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.Dăm pe răzătoarea mică parmezanul, feliem măslinele și feliem chorizo.
Cât timp fierb pastele, pregătim sosul. Într-o cratiță, punem smântâna dulce și fierbem 2-3 minute până smântâna se ingroașă ușor după care, dăm focul la mic, adăugăm parmezanul ras și amestecăm. Lăsăm pe foc mic ca să rămână cald pâna asezonăm pastele.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, după care adăugăm chorizo feliat și călim 2-3 minute.
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le condimentăm, adăugăm măslinele feliate, câteva bucățele de chorizo și jumătate din cantitatea de sos. Amestecăm.
Punem pastele pe o farfurie, peste ele adăugam din compozitia de smântână obtinuta anterior, adăugăm și cateva bucăți de chorizo rumenit și decorăm busuioc verde.
Să aveți poftă !
Punem pastele la fiert în apă cu puțină sare și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Dăm pe răzătoarea mică parmezanul și feliem măslinele.
Porționăm chorizo
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, după care adăugăm chorizo feliat și călim 2-3 minute.
Intr-o cratiță, punem smântâna dulce și fierbem 2-3 minute până smântâna se ingroașă ușor după care, dăm focul la mic, adăugăm parmezanul ras și amestecăm. Lăsăm pe foc mic ca să rămână cald pâna asezonăm pastele.
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le condimentăm, adăugăm măslinele feliate, câteva bucățele de chorizo și jumătate din cantitatea de sos. Amestecăm.
Punem pastele pe o farfurie, peste ele adăugam din compozitia de smântână obtinuta anterior, adăugăm și cateva bucăți de chorizo rumenit și decorăm busuioc verde.
Să aveți poftă !