Ingrediente
o vânătă mare (500 g)
2 dovlecei medii (500 g)
2 ardei kapia roșii
350 g mozzarella (sau cașcaval)
100 g pesmet
50 g parmezan ras
2 ouă
sare, piper
50 ml ulei de măsline
sos de cili dulce (opțional pentru servire)
Mod de preparare
Vinetele și dovleceii le spălăm, le tăiem fâșii sau rondele de 5-7 mm, le presărăm cu sare, le lăsăm 15 minute, după care le asezăm pe prosoape de hârtie, tamponăm bine.
Într-un vas (farfurie) amestecăm pesmetul cu parmezanul și ”tăvălim” feliile de vinete și dovlecei (are rolul să absoarbă sucul lăsat de acestea în timpul coacerii). Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, pulverizăm puțin ulei de măsline, așezăm un rând de rondele de vinete, pulverizăm din nou ulei și presărăm mozzarella (sau cașcaval), oprim 1/3 din cantitate pentru stratul de deasupra .
Adăugăm câteva fâșii de ardei kapia tăiat anterior. Peste ardei urmează să așezăm un strat de dovlecei și procedăm astfel până terminăm de așezat toate legumele. Presărăm deasupra pesmetul cu parmezan rămas și stropim cu ulei de măsline. Acoperim tava cu folie de aluminiu, dăm câteva găuri cu vârful unui cuțit și introducem tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru o oră.
Între timp radem mozzarella (cașcavalul) și îl amestecăm cu 2 ouă. După o oră scoatem tava din cuptor, adăugăm compozitia de mozzarela cu ou, presărăm câteva cubulețe de ardei rosu, reducem temperatura cuptorului la 195-200 grade și introducem tava la cuptor, descoperită de această dată, pentru încă 30 de minute sau până stratul de deasupra capătă o culoare arămie.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm la odihnă 5-10 minute, tăiem direct din tavă sau daca aveți o tava ale cărei margini sunt detașabile (așa cu am procedat eu) este perfect, desfaceți hârtia de copt și puteți servi direct de pe platoul tavii.
Decoram cu sos de cili dulce și servim.
Să aveți poftă !
Vinetele și dovleceii le spălăm, le tăiem fâșii sau rondele de 5-7 mm, le presărăm cu sare, le lăsăm 15 minute, după care le asezăm pe prosoape de hârtie, tamponăm bine.
Într-un vas (farfurie) amestecăm pesmetul cu parmezanul și ”tăvălim” feliile de vinete și dovlecei (are rolul să absoarbă sucul lăsat de acestea în timpul coacerii)
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, pulverizăm puțin ulei de măsline, așezăm un rând de rondele de vinete, pulverizăm din nou ulei și presărăm mozzarella (sau cașcaval), oprim 1/3 din cantitate pentru stratul de deasupra.
Adăugăm câteva fâșii de ardei kapia tăiat anterior.
Peste ardei urmează să așezăm un strat de dovlecei și procedăm astfel până terminăm de așezat toate legumele. Presărăm deasupra pesmetul cu parmezan rămas și stropim cu ulei de măsline.
Acoperim tava cu folie de aluminiu, dăm câteva găuri cu vârful unui cuțit și introducem tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru o oră.
Între timp radem mozzarella (cașcavalul) și îl amestecăm cu 2 ouă.
După o oră scoatem tava din cuptor, adăugăm compozitia de mozzarela cu ou, presărăm câteva cubulețe de ardei rosu, reducem temperatura cuptorului la 195-200 grade și introducem tava la cuptor, descoperită de această dată, pentru încă 30 de minute, sau până stratul de deasupra capătă o culoare arămie.
Așa ar trebui să arate după 30 de minute (nu lăsăm să se ardă stratul de deasupra deoarece va deveni amărui.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm la odihnă 5-10 minute, tăiem direct din tavă sau daca aveți o tava ale cărei margini sunt detașabile (așa cu am procedat eu) este perfect, desfaceți hârtia de copt și puteți servi direct de pe platoul tavii.
Decoram cu sos de cili dulce și servim.
Să aveți poftă !