1 bucată de conopidă rotundă de aproximativ 1 kg
2 linguri cu ulei de măsline
sucul de la o lămâie
2-3 căței de usturoi sau 1/2 linguriță usturoi granulat
1 linguriță de boia de ardei dulce
1/4 linguriță cu pudră de ghimbir
câteva frunze de busuioc
rosmarin verde
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat.
Începem cu pregătirea conopidei. Îi îndepărtăm toate frunzele verzi, îi taiem cotorul și o clătim bine cu apă.
Lasăm apa să pătrundă și prin interiorul buchețelelor de conopidă să ne asigurăm că îndepărtăm toate impuritățile. Apoi punem conopida într-o sită și o lasăm la scurs. Între timp, preparăm un sos cu care vom marina bucățile de conopidă.
Curățăm usturoiul, îl punem într-un mojar și adaugăm sarea peste el. Îl pisăm bine apoi îl amestecăm cu uleiul de măsline, ca la rețeta de mujdei. Adaugăm sucul de lămâie și toate condimentele din listă și omogenizăm bine amestecul.
După ce s-a scurs conopida, o tăiem în felii groase de 2,5 cm, ca pe feliile de carne pentru friptură. Ungem feliile de conopidă cu sosul preparat și le punem într-un bol cu capac și le lasam la marinat pentru cel puțin 30 de minute. Astfel, bucățile de conopidă vor absorbi toate aromele condimentelor din marinadă și vor avea un gust delicios.
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și îl lasăm să se încălzească. Punem hârtie de copt într-o tavă și așazăm bucățile de conopidă în tavă. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute. În ultimele 10 minute putem întoarce bucățile de conopidă pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform.
Conopida va fi mult mai delicioasă glazurată cu diferite sosuri. Poate fi un sos pesto de busuioc, un sos de roșii aromat, sau un sos de pătrunjel verde, absolut delicios. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos rece de pătrunjel, denumit sos chimichurri.
Îndepărtăm toate frunzele verzi, îi taiem cotorul și o clătim bine cu apă. Lasăm apa să pătrundă și prin interiorul buchețelelor de conopidă să ne asigurăm că îndepărtăm toate impuritățile. Apoi punem conopida într-o sită și o lasăm la scurs.
După ce s-a scurs conopida, o tăiem în felii groase de 2,5 cm, ca pe feliile de carne pentru friptură.
Ungem feliile de conopidă cu sosul preparat și le punem într-un bol cu capac și le lasam la marinat pentru cel puțin 30 de minute.
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și îl lasăm să se încălzească. Punem hârtie de copt într-o tavă și așazăm bucățile de conopidă în tavă. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
În ultimele 10 minute putem întoarce bucățile de conopidă pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform.
Conopida va fi mult mai delicioasă glazurată cu diferite sosuri. Poate fi un sos pesto de busuioc, un sos de roșii aromat, sau un sos de pătrunjel verde, absolut delicios.