500 g fasole verde proaspătă sau congelată
200 g roșii cherry roșii și galbene (de care aveți)
3 linguri ulei de măsline
1/2 ardei gras roșu
porumb dulce
1/2 linguriță busuioc măruntit
semințe de pin (optional)
chipsuri de nucă de cocos (optional)
fulgi de piperoncino (optional)
sare, piper negru
busuioc verde pentru ornat
Mod de preparare
Curățăm și spălăm păstăile de fasole (daca este proaspătă), dacă este congelată, nu decongelăm.
Punem la fiert o oală cu 2-3 litri cu apă și putină sare. Când dă în clocot adăugăm fasolea. Dacă este congelată fierbem 3 minute, dacă este proaspătă 5-6 minute (să rămână puțin al dente), după care o punem intr-o sită la scurs.
Spălăm și curățăm de codițe roșiile cherry (puteți folosi orice alt tip de roșii)
Într-o cratiță antiaderentă, punem 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugam roșiile (dacă sunt mari le tăiem bucăti), ardeiul gras tăiat fâșii și călim 3-4 minute. Nu lăsăm să fiarbă până se inmoaie de tot că vom obține o pastă ca de bulion și nu ne dorim asta.
Când roșiile s-au muiat, adăugăm păstăile de fasole, sarea, piperul, busuiocul mărunțit, porumbul dulce, sau orice alte condimente preferați. Amestecăm ușor, lăsăm la foc mic 3-4 minute până se combină aromele și servim.
Aranlăm pe farfurie, decorăm cu fulgi de piperoncino (opțional), semințe de pin, busuioc verde și chipsuri de nucă de cocos (optional).
Să aveți poftă !
Curățăm și spălăm păstăile de fasole (dacă este proaspătă), dacă este congelată, nu decongelăm.
Punem la fiert o oală cu 2-3 litri cu apă și putină sare. Când dă în clocot adăugăm fasolea. Dacă este congelată fierbem 3 minute, dacă este proaspătă 5-6 minute (să rămână puțin al dente), după care o punem intr-o sită la scurs.
Spălăm și curățăm de codițe roșiile cherry (puteți folosi orice alt tip de roșii)
Într-o cratiță antiaderentă, punem 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugam roșiile (dacă sunt mari le tăiem bucăti), ardeiul gras tăiat fâșii și călim 3-4 minute. Nu lăsăm să fiarbă până se inmoaie de tot că vom obține o pastă ca de bulion și nu ne dorim asta.
Când roșiile s-au muiat, adăugăm păstăile de fasole, porumbul dulce. sarea, piperul, busuiocul mărunțit, sau orice alte condimente preferați. Amestecăm ușor, lăsăm la foc mic 3-4 minute până se combină aromele și servim.
Să aveți poftă !