300 g orez
800 ml apă
50-75 ml ulei
2 lingurițe de vegeta gust de gaină
piper
fulgi de piperoncino (optional doar pentru cei care
obișnuiesc sa mănânce picant)
Mod de preparare
Punem la fiert orezul intr-un litru de apa pentru 5 minute.
Scurgem orezul de apa in care a fiert (intr-o sita) fara sa-l clatim.
In vasul in care am fiert orezul, punem uleiul, cand aproape s-a incins, punem vegeta, călim 30 de secunde (avem grija sa nu se arda) si adaugam orezul scurs de apa. Calim orezul 2-3 minute dupa care adaugam 800 ml apa. Lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba, oprim focul si transferam compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent si îl dam la cuptor la 185-190 grade pentru 35 minute.
Dupa 35 minute, scoatem vasul din cuptor, lasam sa se aclimatizeze pentru 5-10 minute. Putem presăra deasupra patrunjel tocat dupa care putem sa-l servim alaturi de un preparat din carne reteta aici sau langa o salata verde rețeta aici sau gogoșari la oțeti, etc.
Este un deliciu, nu ve-ti mai face altfel de orez de acum inainte. Nepoțeii mei sunt cei mai buni critici culinari cand vine vorba de ”pilaf” a😉 ? t
Cântărim 300 g orez
Fierbem orezul 3-5 minute într-un 1 litru de apă, scurgem apa de la fiert și îl călim 2-3 minute în ulei in care am adăugat 2 lingurițe de vegeta
Adăugăm 800 ml apă si îl aducem la punctul de fierbere
Punem orezul adus la punctul de fierbere intr-un vas termorezistent la cuptor pentru 35 minute la temperatura de 185-190 grade
După 35 minute, scoatem vasul din cuptor, il lăsăm 5-10 minute și servim
Poate fi servit ca garnitură la friptură alături de o salată de primăvară sau murături (în funcție de sezon)