Ingrediente:
750 ml apa
280 g malai Boromir
10 g sare (1 lingurita)
Punem intr-un vas antiaderent la foc tare apa si sarea. Cand apa incepe sa fiarba, reducem focul si adaugam faina de malai in ”ploaie”, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase compozitia, dam focul mai tare si amestecam continuu pana fierbe si incepe sa miroase a ”copt”. Totul dureaza aproximativ 15-20 minute.
Eu am folosit malai Boromir (imi place mai mult pentru ca nu este macinat foarte fin si nu obtinem o mamaliga ”cleioasa”), dar in comert gasiti si malai din care puteti face o mamaliga doar in 3 minute.
In funcție de mălaiul folosit, mămăliga va fi mai ”vârtoasă” sau mai moale. Gramajele de mai sus sunt pentru mălai Boromir
Cântărim 280 g faină
Punem intr-un vas antiaderent 750 ml apă și o linguriță de sare, când incepe să fiarbă adăugăm faina ”in ploaie” și mai fierbem 15-20 minute
Cam așa ar trebui să arate mamaliga la final, nici prea tare dar nici să curgă din farfurie