Ingrediente
1 kg de ghebe
3-4 ardei kapia roșii
3-4 linguri ulei
1 linguriță vegeta fără monoglutamat (sau sare )
piper proaspăt măcinat
pătunjel
Mod de preparare
Ghebele se curata de frunze si alte impuritati, se spala bine in 3-4 ape, si se pun intr-un vas la scurs
Intr-o oală, punem apă la fiert aproximativ până la jumătate, deoarece ghebele la fiert vor face spumă și riscați să dea afară din oală. Ghebele fierte le punem intr-un bol și le clătim cu apă calduță ca să eliminăm substanța mucoasă care apare prin fierbere
Alegem ardei sănătoși și foarte bine copți. Îi putem coace pe grill-ul foarte bine incins, sau la grătar. Eu am ales sa-i coc la ciclojet, un cuptor electric cu temperatura de până la 260 grade celsius. Când coaja ardeiului incepe să se rumenească, trebuie intorși pe cealaltă parte și tot așa până îi coacem pe toate părtile
Când ardeii sunt copți, îi punem intr-un vas (de preferat o oală cu capac), îi presărăm cu sare grunjoasă, punem capacul și lăsăm să se abureasca. Asă vom desprinde coaja ardeiului mult mai usor.
După ce am terminat de copt toți ardeii, in oala în care i-am pus la aburit, adăugam apă rece, incepem sa-i curățăm de pielițe,îi clătim cu apă rece, îi punem intr-un bol și îi tăiem fâșii mai mari sau mai mici după prefetință.
Într-o tigaie antiaderentă, punem 3-4 linguri de ulei, adăugăm ghebele bine scurse și le călim 3-5 minute la foc mediu amestecând incontinuu. După 5 minute, adăugăm si ardeii taiați fâșii, condimentăm cu vegeta, piper proaspăt măcinat și mai călim 3-5 minute. De preferat sa folosiți vegeta fără monoglutamat, daca nu aveți puneți simplu sare de bucătarie.
Amestecăm ușor pentru omogenizare și gata. Preparatul poate fi servit atât cald ca și garnitură la o friptură cât și rece ca aperitiv. Pentru decor eu am ales câteva fire de pătrunjel, dar puteți folosi orice alte mocroplante.
Să aveți poftă !
Ghebele se curata de frunze si alte impuritati, se spala bine in 3-4 ape, si se pun intr-un vas la scurs
Intr-o oală, punem apă la fiert aproximativ până la jumătate, deoarece ghebele la fiert vor face spumă și riscați să dea afară din oală. Ghebele fierte le punem intr-un bol și le clătim cu apă calduță ca să eliminăm substanța mucoasă care apare prin fierbere.
Alegem ardei sănătoși și foarte bine copți. Îi putem coace pe grill-ul foarte bine incins, sau la grătar. Eu am ales sa-i coc la ciclojet, un cuptor electric cu temperatura de până la 260 grade celsius. Când coaja ardeiului incepe să se rumenească, trebuie intorși pe cealaltă parte și tot așa până îi coacem pe toate părtile
Când ardeii sunt copți, îi punem intr-un vas (de preferat o oală cu capac), îi presărăm cu sare grunjoasă, punem capacul și lăsăm să se abureasca. Asă vom desprinde coaja ardeiului mult mai usor.
După ce am terminat de copt toți ardeii, in oala în care i-am pus la aburit, adăugam apă rece, incepem sa-i curățăm de pielițe,îi clătim cu apă rece, îi punem intr-un bol și ....
..... îi tăiem fâșii mai mari sau mai mici după prefetință.
Într-o tigaie antiaderentă, punem 3-4 linguri de ulei, adăugăm ghebele bine scurse și le călim 3-5 minute la foc mediu amestecând incontinuu.
După 5 minute, adăugăm si ardeii taiați fâșii, condimentăm cu vegeta, piper proaspăt măcinat și mai călim 3-5 minute.
De preferat sa folosiți vegeta fără monoglutamat, daca nu aveți puneți simplu sare de bucătarie.
Amestecăm ușor pentru omogenizare și gata. Preparatul poate fi servit atât cald ca și garnitură la o friptură cât și rece ca aperitiv.
Pentru decor eu am ales câteva fire de pătrunjel, dar puteți folosi orice alte mocroplante.
Să aveți poftă !