2 dovlecei zuchini verzi
2 ouă mari sau 3 ouă medii
4-5 linguri faina linguri făină albă
50 ml lapte rece
sare și piper proaspăt măcinat
ulei pentru prăjit
Servim cu:
sos de muștar cu maioneză,
sos de usturoi sau sos de cilli
Spalam dovleceii, îi zvântam intr-un posop de hârtie si îi taiem rondele de aproximativ 0,7-1 cm. Îi punem intr-un bol, adaugam o lingurita de sare, amestecam pentru a distribui sarea uniform și îi lăsam aproximativ 15 minute sa-și elimine apa, dupa care îi punem la zvântat intre doua prosoape de hartie.
Intre timp facem compozitia ca pentru șnitele. Batem ouăle cu un tel (sau o furculita), adaugam sare, piper proaspat macinat și 50 ml lapre rece, omogenizam si adaugam câte o lingura de faina pana obtinem o compozitie de consistenta potrivita (nici prea subtire dar nici foarte groasa).
Trecem rondelele de dovlecel prin făină pe toate părţile, le scuturăm să îndepărtăm excesul, apoi le dăm prin compozitia de ou cu faina obtinuta anterior.
Prăjim dovleceii pe ambele părţi în uleiul încins. Îi scoatem pe o farfurie pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Îi servim calzi, sau reci cu mujdei de usturoi, sos de chilli , sau sos de mustar cu maioneză după pofta fiecăruia.
Tăiem rondele de 0,7-1 cm dovleceii, îi pudrăm cu sare și îi lăsăm la odihnă 15 minute
Din ouă, faina și lapte facem o compoziție ca de clătite
Zvăntăm dovleceii intr-un prosop de hârtie, îi trecem prin făină, prin compoziția de ou și îi prăjim în ulei încins. Servim alături de sos de usturoi, sos de muștar cu maioneză sau sos de cilli