Ingrediente
500 g cartofi
100 g mozzarella
1 ardei roșu
2 linguri ulei
boia de ardei dulce
rozmarin
20 g unt cu 80% grăsime
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivit de mari. Punem intr-o tava antiaderenta 2 linguri de ulei si cele 20 g unt si introducem tava pentru 1 minut la cuptorul preâncalzit la 220 grade (pentru a se topi untul si a se omogeniza cu uleiul).
Punem cartofii taiati in tava, asezonam cu sare si piper proaspat macinat, adaugam putina boia de ardei dulce sau rozmarin (optional), amestecam pentru omogenizare ingrediante si introducem tava la cuptor la temperatura de 220 grade pentru 25-30 minute, pâna cartofii capata o culoare aurie.
Cat timp se coc cartofii, taiem mozzarella bucati (mai mici sa mai mari dupa preferinta) si ardeiul rosu fasii sau rondele,
Cand cartofii capata o culoare aurie, scoatem tava, punem deasupra ardeiul taiat, adaugam bucatile de mozzarella si mai dam compozitia la cuptor pentru 3-5 minute, adica pana observam ca mozzarella s-a topit.
Preparatul este gata, poate fi servit simplu, ca garnitura la friptura sau asezonat cu o salata verde. Să aveți pofta!
Curătăm, spălăm și tăiem cartofii
Punem in tavă la cuptor la 220 grade pentru 20 minute
Adaugam câteva bucățele de ardei și mozzarela și mai lăsăm 5 minute
Să aveți poftă