Rolul legumelor în alimentaţia noastră este foarte important. Legumele sunt foarte bogate în fibre şi foarte sărace în grăsimi.
Este bine sa oferim legumelor importanța cuvenită și sa le integram în alimentație în mod cât mai diversificat. Le putem aproviziona de la piata sau supermarket unde sunt aduse zilnic fructe și legume proaspete. Fie că provin de la fermieri români sau sunt aduse de peste hotare, ne putem bucura de cele mai variate soiuri de legume, pe tot parcursul anului.
Fasole bătută cu ceapă caramelizată
Fasolea bătută este un preparat tradițional românesc, simplu și gustos, sub formă de pastă fină și aromată, perfectă pentru a fi savurată alături de murături și pâine proaspătă sau prăjită. Ea poate fi asociată cu preparatele din carne la gratar și este foarte apreciată în timpul sarbătorilor de iarnă în fsmilie.
Conopida poate fi preparată în diferite moduri, sub formă de salată, sub formă de supe și ciorbe, inclusă în mâncăruri scăzute, friptă sau prăjită, etc. Vă ofer ofer o rețetă de friptură din conopidă la cuptor, pe care o veți îndrăgi instant.
Cartofii prăjiți sunt unul din cele mai indrăgite feluri de mâncare și au avantajul că tehnica de preparare este foarte simplă și pot fi făcuți intr-un timp destul de scurt.
Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
Legumele pot fi transformate rapid intr-un preparat gustos la cuptor sau chiar garnitură pentru o mancare de pui ori pește sau orice alt tip de carne. Indiferent cum prepari legumele la cuptor, rezultatul va fi mereu delicios.
Orez la cuptor (pilaf de orez)
Pilaful de orez este un preparat care se face foarte ușor, nu necesită multa manoperă și nici supraveghere multă.
Legumele sunt foarte sănătoase, se gătesc super rapid și merg aproape cu orice. Rețeta de astăzi este extrem gustoasă și se poate servi cu orice tip de friptură, de pasăre, de porc, de vită, chiar și cu peste.
Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
Această rețetă se pregătește din mămăligă aburindă în straturi cu brânză de oi (sau orice altfel de brânză care se topește la cuptor), iar deasupra se adaugă ouă ochiuri. Combinând textura moale a mămăligii, gustul sărat al brânzei și savoarea ouălelor, acest fel de mâncare este perfect atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale.
Pilaful de orez cu urzici este o rețetă tradițională, simplă și sănătoasă, Această mâncare se prepară rapid, având ca ingredient principal orezul, care se fierbe cu urzici proaspete, ulei și diverse ierburi aromatice. Urzicile nu doar că dau un gust proaspăt și un colorit verde vibrant pilafului, dar aduc și o serie de beneficii pentru sănătate, fiind un aliat excelent pentru detoxifiere și îmbunătățirea circulației. Poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca garnitură, fiind o opțiune perfectă pentru o masă vegetariană sau pentru un prânz ușor, dar hrănitor.”
Cartofi cu mozzarella la cuptor
Când ești în pană de idei pentru cină, gatește cartofi cu branza la cuptor! Rețeta este foarte simplă, cu puține ingrediente și se gatește intr-un timp foarte scurt.
Vinete umplute cu legume și cașcaval
Pentru una dintre mesele principale ale zilei putem prepara o rețetă de vinete umplute cu legume și gratinate cu cașcaval. Indiferent de combinație, vinetele umplute pot constitui o masă absolut delicioasă și consistentă.
Un simplu cartof poate fi transformat într-un deliciu și indiferent de modul de preparare, reţeta de cartofi natur este o comoară în bucătărie. Sunt simpli, dar versatili și oferă foarte multe posibilități de a crea adevărate opere de artă culinară.
Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
Descoperiți o retetă delicioasă de conopidă gratinată la cuptor, cu ou și cascaval, pe care chiar și musafirii cei mai pretențioși o va indrăgi o vor indrăgi.
Această rețetă de cartofi tinde tot mai mult să inlocuiască cartofii prăjiți in tigaie care, spun specialiștii nu ar fi tocmai sănătiși pentru corpul uman din cauza conținutului de grăsimi.
Pentru că sunt o sursă bogată de nutrienți, dovleceii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate, de la aperitive, la feluri principale și chiar și în deserturi. Iată o rețetă usoară pentru cină.
O rețetă ideală pentru atunci când dorești o mâncare rapidă este rețeta de orez cu legume. Nu doar că este rapidă, dar este și simplă și foarte hrănitoare. Este o rețetă versatilă și plină de vitamine, care poate fi personalizată în funcție de preferințele fiecăruia. Poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură alături de preparate din carne sau pește.
Iată cum poți să îți răsfeți papilele gustative cu câteva legume pregătite la grill intr-un timp foarte scurt. Nu doar că au un gust divin, ci sunt și foarte sănătoase.
Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
Gătitul sănătos, fără ulei (sau cu foarte puțin ulei decât gătitul în tigaie), nu a fost niciodată mai ușor datorită friteuzei electrice cu aer cald. Sunt delicioși, am obținut cartofi crocanți la exterior și fragezi în interior.
Dacă nu ai mai preparat până acum fasole verde păstăi, trebuie să știi că nu vei avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru această rețetă, dar nici de pricepere prea mare în bucătărie. Fasolea gătită așa este în mod normal o garnitură, dar marturisesc că de obicei nu simt nevoia unei fripturi și o mananc așa simplă.
Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
Ghebele se pot folosi în rețete de paste, de garnituri pentru friptură ori rețete de aperitive, deoarece dau un plus de aromă și gust. Această rețetă este una dintre preferatele mele, este gustoasă, se prepară rapid și merge de minune alaturi de o mămăliguța caldă 😉.
Mămăliga este unul dintre preparatele de bază din bucătăria românească. Cu această rețetă, putem obține o mămăligă perfectă pe care să o consumăm atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare principal