Ingrediente
600-800 g pulpă de porc (fără os)
50 - 60 g unt cu 82% grasime
3 - 4 linguri ulei de floarea soarelui
1 +1 - linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță de usturoi granulat (opțional)
sau 2 - 3 căței de usturoi întregi (sau puțin zdrobiți)
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pulpa de porc (fără os) o spălăm, o stergem cu prosoape de hârtie și o feliem. Feliile trebuie să aibă grosimea intre 7 și 10 mm (nu mai mult)
Intr-o tavă antiaderentă, punem uleiul și ăl distribuim pe toată suprafața, așezăm feliile de carne, le asezonăm cu sare, piper. usturoi granulat și o linguriță de boia de ardei dulce. Acoperim tava cu folie de aluniniu și o introducem la cuptorul preincălzit le 220 grade celsius pentru 50 - 60 minute. (Nu este nevoie să adăugați apă deoarece carnea își va lăsa sucul propriu).
După ce timpul s-a scurs, scoatem tava din cuptor, punem carnea pe o farfurie (o curățăm de eventuale reziduri de la fiert) și sosul rămas în tavă îl trecem printr-o sită pentru a obține la final un sos omogen. In sosul strecurat anterior, adăugăn dea de-a doua linguriță de boia, omogenizăm bine compoziția, gustăm de sare si piper și dacă mai este necesar mai adăugăm dar sub rezerva că el va scădea în continuare și va deveni sarat. Punem jumătare din sosul obținut inapoi în tavă și așezăm feliile de carne pe cealaltă parte, iar deasupra adăugăm restul de sos. Acoperim tava si o introducem la cuptor, de această dată la 190-200 grade pentru incă 40 - 50 minute.
După 40 minute, verificați dacă mai este sos în tavă și dacă carnea este făcută (furculița trebuie să intre ușor în ea). Dacă considerați că mai trebuie fiartă, introduceți tava din nou in cuptor pentru incă 10 minute, iar dacă sosul din tavă nu este suficient puteți adăuga puțină apă ( 2 - 4 linguri), ca să nu avem surpriza să se ardă pe final.
Gata, friptura este făcută, numai bună a fi servită. Puteți opta pentru orice tip de garnitură doriți în funcție de preferințe.
Să aveți poftă !
Pulpa de porc (fără os) o spălăm, o stergem cu prosoape de hârtie și o feliem. Feliile trebuie să aibă grosimea intre 7 și 10 mm (nu mai mult)
Intr-o tavă antiaderentă, punem uleiul și ăl distribuim pe toată suprafața, așezăm feliile de carne, le asezonăm cu sare, piper. usturoi granulat și o linguriță de boia de ardei dulce.
Acoperim tava cu folie de aluniniu și o introducem la cuptorul preincălzit le 220 grade celsius pentru 50 - 60 minute. (Nu este nevoie să adăugați apă deoarece carnea își va lăsa sucul propriu).
După ce timpul s-a scurs, scoatem tava din cuptor, punem carnea pe o farfurie (o curățăm de eventuale reziduri de la fiert) și sosul rămas în tavă îl trecem printr-o sită pentru a obține la final un sos omogen.
In sosul strecurat anterior, adăugăn dea de-a doua linguriță de boia, omogenizăm bine compoziția, gustăm de sare si piper și dacă mai este necesar mai adăugăm dar sub rezerva că el va scădea în continuare și va deveni sarat.
Punem jumătare din sosul obținut inapoi în tavă și ....
.... așezăm feliile de carne pe cealaltă parte, iar deasupra adăugăm restul de sos. Acoperim tava si o introducem la cuptor, de această dată la 190-200 grade pentru incă 40 - 50 minute.
După 40 minute, verificați dacă mai este sos în tavă și dacă carnea este făcută (furculița trebuie să intre ușor în ea). Dacă considerați că mai trebuie fiartă, introduceți tava din nou in cuptor pentru incă 10 minute, iar dacă sosul din tavă nu este suficient puteți adăuga puțină apă ( 2 - 4 linguri), ca să nu avem surpriza să se ardă pe final.
Gata, friptura este făcută, numai bună a fi servită. Puteți opta pentru orice tip de garnitură doriți în funcție de preferințe.
Să aveți poftă !