Ingrediente
300 g carne de porc (muschi, ceafă)
500 g cartofi
100 ml ulei
20 g unt
sare
usturoi granulat
cimbru (optional)
piper negru si rosu boabe sau macinat
Mod de preparare
Cartofii îi curățăm, îi spălăm și îi tăiem ”pai”. Îi punem la prăjit intr-o tigaie antiaderentă in care am pus uleiul și untul. Îi intoarcem de 2-3 ori pentru a se gati uniform.
Porționam carnea, pe care am scos-o din frigider cu 1/2-1 ora inainte, (in cazul meu ceafa de porc), iar pentru nepoței am pregătit o porție de muschiuleț (să nu fie prea grasă ceafa pentru ei).
Punem fripturile pe grill-ul fierbinte si le gatim pe o parte circa 3-4 minute, pana cand capata crusta si nu se mai lipesc. Le întoarcem pe cealalta parte si le gatim timp de inca 3-4 minute. Repetam procedeul inca 4 minute, intorcand fripturile de inca 2 ori pe fiecare parte cate 1 minut.
Intre timp se gatesc si cartofii in tigaie.
Scoatem fripturile pe farfurie si le lasam sa se ”odihneasca” timp de 5 minute. Dupa aceea, adaugam cartofii prajiti si preparatul poate fi servit.
Putem servi alaturi de o salata (reteta aici), muraturi asortate (reteta aici) sau pur si simplu cu un sos (reteta aici)
Cartofii îi curățăm, îi spălăm și îi tăiem ”pai”
Punem la prăjit cartofii intr-o tigaie antiaderentă in care am pus uleiul și untul
Porționam carnea (in cazul meu ceafa de porc)
Pentru nepoței am pregătit o porție de muschiuleț (să nu fie prea grasă ceafa pentru ei)
Prăjim pe grill intâi muschiulețul
După care prăjim ceafa de porc
Cartofii sunt și ei gata și în așteptare
Pregătim farfuria, decorăm cu felii de roșii și salată verde și servim