Ingrediente
600 - 800 g cotlet de porc su os
1 dovlecel
1-2 ardei gras roșu (galben0
1 vânătă
1 ceapă
2-3 linguri ulei de măsline
sare
piper
cilli mărunțit (opțional)
busuioc mărunțit
busuioc verde decor (optional)
Mod de preparare
Spălăm carnea, o uscăm cu prosoape de hârtie, o porționăm si o condimentăm. Lăsăm carnea la temperatura camerei până pregătim legumele. Ungem feliile de carne cu puțin ulei, incingem bine tigaia grill și prăjim carnea pe ambele părti câte 3-4 minute. Scoatem pe o planșetă (sau fund de lemn) până terminăm legumele, adica pentru 6-8 minute, pentru aclimatizare.
Cât timp carnea stă la marinare uscată la temperatura camerei, pregătim legumele. Vinetele le spălăm, le ștergem și le tăiem cubulete sau orice altă formă, după oreferintă. Curățăm ceapa, o tăiem bucăți mărișoare și o punem intr-o tigaie în care am pus 1-2 lingurițe ulei de măsline. La fel procedăm cu dovleceii și ardeii.
Călim ceapa la foc tare amestecând incontinuu până devine aurie după care adăugam puțină sare, piper și 1/2 linguriță miere. Dăm deoparte (oprim focul - nu ne dorim ca mierea să devină nocivă).
Intr- altă tigaie antiaderentă, adăugă 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugăm și legumele tăiate și călim până se rumenesc pe toate părțile. Adăugăm sare, piper, busuioc mărunțit și amestecăm. După ce s-au rumenit legumele, adăugăm și ceapa călită anterior, amestecam, lăsăm pe plită 1-2 minute și oprim focul. Transferăm legumele intr-un bol sau intr-un vas pentru servire.
Între timp, carnea s-a aclimatizat deci putem trece la aranjarea farfurie sau, putem servi fiecare din vasul în care am pus legumele sau carnea.
Să aveți poftă !
Spălăm carnea, o uscăm cu prosoape de hârtie, o porționăm si o condimentăm. Lăsăm carnea la temperatura camerei până pregătim legumele.
După ce am pregătit legumele, ungem feliile de carne cu puțin ulei, incingem bine tigaia grill și prăjim carnea pe ambele părti câte 3-4 minute.
Scoatem pe o planșetă (sau fund de lemn) până terminăm legumele, adica pentru 6-8 minute, pentru aclimatizare.
Vinetele le spălăm, le ștergem și le tăiem cubulete sau orice altă formă, după preferintă
Curățăm ceapa, o tăiem bucăți mărișoare și o punem intr-o tigaie în care am pus 1-2 lingurițe ulei de măsline.
La fel procedăm cu dovleceii și ardeii
Călim ceapa la foc tare amestecând incontinuu până devine aurie după care adăugam puțină sare, piper și 1/2 linguriță miere.
Dăm deoparte (oprim focul - nu ne dorim ca mierea să devină nocivă)
Intr-o altă tigaie antiaderentă, adăugă 2-3 linguri de ulei de măsline, adăugăm și legumele tăiate și călim până se rumenesc pe toate părțile. Adăugăm sare, piper, busuioc mărunțit și amestecăm.
După ce s-au rumenit legumele, adăugăm și ceapa călită anterior, amestecam, lăsăm pe plită 1-2 minute și oprim focul. Transferăm legumele intr-un bol sau intr-un vas pentru servire.
Între timp, carnea s-a aclimatizat deci putem trece la aranjarea farfurie sau, putem servi fiecare din vasul în care am pus legumele sau carnea. Să aveți poftă !