Vara, ”prâslea cel mic și voinic”😀 abia așteaptă sa fac castraveți murați, sunt crocanți și parfumați (de la floarea de marar și cimbru), iar pe caldură merg grozav de bine alaturi de un piept de pui la gratar.
Conservele pentru iarnă nu pot lipsi de pe rafturile din cămara cu bunătăți, așa că, astazi vom vorbi despre o rețetă de gogoșari la oțet.
Rețeta este simplă, iar gogonelele murate sunt printre cele mai apreciate dintre murături.
Pe lângă faptul ca au gust deosebit, mai ales savurate lângă friptura sau garnitura preferată, gogonelele pot fi un adevărat medicament pentru sănătate.
Conopidă în saramură (fără oțet)
Dacă vă place conopida murată pentru iarnă, vă ofer o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură. Are o formă deosebită și rămâne crocantă pe parcursul conservării.
Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
Pepenele murat se numără printre murăturile mele preferate datorită gustului unic, uşor dulce, uşor acrişor. Textura delicată pe care o are în momentul în care se murează, miezul moale şi fin, şi coaja crocantă, nu se regăsesc la nicio altă murătură.
Varză în saramură conservată pentru iarnă
Pentru gospodine, toamna este, fără doar și poate, una dintre cele mai agitate perioade din an. Acum se face zacusca și se pun murăturile, iar varza murată nu poate lipsi de pe listă, fiind ingredient de bază în preparatul vedetă al mesei de Crăciun – sarmalele.
Nemaipomenit de gustos și aromat, sucul de roșii este perfect pentru a adăuga un plus de savoare preparatelor pe care le gătești acasă
Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
Una dintre rețetele care completează cel mai bine aproape orice fel de mâncare este rețeta de pastă de ardei. Este una dintre cele mai pregătite conserve pentru iarnă care își păstrează aroma și gustul proaspăt la fiecare folosire.
Ghebe marinate conservate pentru salată
Ghebele sunt ciuperci de pădure foarte gustoase și aromate, din care se pot face o mulțime de preparate. Astăzi vă propunem să încercăm o rețetă ușoară de ghebe marinate, ca să vă puteți bucura și iarna de gustul și aroma lor.
Ceapă călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
Ceapa este un ingredient foarte des folosit la pregătirea multor preparate culinare. Cu toate acestea, incă nu am auzit pe nimeni, nici pe cei ma buni bucătari ca ar fi foarte entuziasmati când este vorba de prajit ceapă. Așa că m-am gândit că aș putea să evit unele conditii deloc plăcute de fiacare dată cand trebuie să folosesc ceapa la un preparat și că ar fi mai bine sa reduc ”supliciul” la o singură dată în an 😉
Zacusca de ghebe este un deliciu care poate fi savurat în multe feluri. Poate fi servită ca aperitiv pe pâine prăjită sau ca și garnitură pentru diverse feluri de mâncare. Se pot pregăti bruschete cu zacuscă de ghebe. Se prăjește pâinea, se pune zacusca de ghebe pe ea și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se poate servi zacusca de ghebe pe felii de pâine integrală alături de felii de brânză de capră telemea de vacă sau brânză feta. Această combinație oferă o varietate de texturi și arome și este perfectă pentru un aperitiv sau o gustare rapidă.
Ardei iuți la oțet pentru iarnă
Ardei iuți la oțet sunt potriviți pentru cei care caută senzații tari. Cu fiecare mușcătură din ardei vei începi să înțelegi gustul și picanteria aromei. Acesta va înveseli orice fel de mâncare cu efectul său. Ardeii fac ca și alimentele obișnuite să strălucească având un gust diferit.
Pasta este foarte gustoasa, care poate fi folosita ca și ketchupul la rețetele cu sosuri, precum rețeta de chiftele în sos de roșii, merge bine și la paste sau la pizza, etc. Este ideala a fi servita cu fripturi preparate la grătar sau la cuptor. Este delicioasa servita și pe platourile cu mezeluri crud-uscate sau cu brânzeturi. Se pot tartina cu acest sos și feliile de pâine pentru sandvișuri
De obicei se prepară atunci când preparăm și salata. Însă, câteva borcane cu ceapă marinată prind bine atunci când timpul nu ne este chiar favorabil în bucătărie sau când ne trezim cu musafiri neanunțati 😉
Ardei copți conservați pentru iarnă
Ardei copți pentru iarnă – o rețetă simplă, ușor de pregătit, în două metode clasice de conserve. Rețeta de ardei copți la borcan pentru iarna este de fapt o salată delicioasă de ardei copți cu otet, iar metoda prin congelare este practic o metodă prin care putem folosi ardeii copți și pentru alte preparate nu doar pentru salate. Putem să îi punem intregi, cu sau fară cotoare, tăiați sau rupți in fâșii, in funcție de gusturi.
Pastă simplă de ardei pentru iarnă
Cu un gust plăcut, caracteristic ardeilor, pasta de ardei dulce poate fi folosită în sosuri și în prepararea altor mâncăruri, pentru a le da un gust și o aromă deosebită.
Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
Vânata este preparatul vedetă din farfurii, indiferent în ce mod sunt preparate. Aroma lor inconfundabilă se remarcă printre celelalte legume și pot fi folosite într-o mulțime de moduri. De la salată de vinete, musaca de vinete sau lasagna ori vinete umplute, această legumă este una gustoasă și foarte sănătoasă. Astăzi ne vom ocupa de conservarea lor pentru iarnă 😉
Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
Având în vedere că legumele pentru a fi congelate sunt culese în vârful sezonului, ele au, de obicei, mai mulți nutrienți chiar și decât cele proaspete. De asemenea, legumele congelate pot fi un plus hrănitor și convenabil atunci când timpul pe care il avem la dispoziție nu este suficient, dar și când dorim să facem un preparat și la momentul rspectiv nu avem de unde să ne aprovizionăm cu ingredientele necesare