Gemul de zmeură este o delicatesă care poate fi pregătit în casă cu ușurință, alături de cel de coacăze, este unul din gemurile mele preferate. Gustul dulce-acrișor și aroma inconfundabilă a zmeurei care se păstrează după conservare fac din acesta un deliciu.
S-au copt prunele brumării, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece, este timpul să prepari și o rețeta tradițională românească de magiun de prune.
Dulceața de dovleac, va transforma unul dintre simbolurile colorate ale toamnei într-o delicatesă dulce și aromată, perfectă pentru servită pe o felie de pâine integrală sau pentru a fi incorporată în rețetele tale de prajituri.
Ador gemul din coacăze roșii, un gem aromat, cu cele mai multe substanțe nutritive, care devine dens datorită fructelor care conțin cantității mari de pectine și are un gust plăcut acrișor
Gemul de caise este unul delicios și pe placul tuturor, perfect pentru un mic-dejun dulce sau pentru niște cornulețe gustoase. În plus, este natural și nu conține conservanți, pentru că ai nevoie doar de trei ingrediente: caise, zahăr și suc de lămâie.
Smochinele proaspete nu se păstrează mult timp, așa că există multe rețete diferite pentru conserve, congelare, uscare, etc. Și pentru că smochinul tolerează uscarea foarte bine și își păstrează proprietățile benefice am decis sa le deshidratez. Procedeul este unul simplu și nu necesită ingrediente si pregătiri deosebite.
Fructele își pot păstra aroma proaspătă chiar și de la un sezon la altul dacă sunt pregătite în mod corespunzător. Compotul de struguri este cea mai bună modalitate de a te bucura de fructe dulci chiar și în timpul iernii.
Pelteaua este un jeleu de fructe sau un gem fără bucăți de fructe în el. Se face din sucul fructelor fiert cu zahăr și lăsat să devină un gel cu gust aromat. Adesea este transparentă sau ia culoarea fructului din care este făcută. De exemplu, pelteaua de gutui va avea o culoare portocalie/galbenă, pelteaua de smochine va avea o nuanță de caramiziu spre roșu, etc.
Recent am descoperit o rețetă care-mi umple casa cu aroma îmbătătoare de mere coapte care în final se transformă în chipsuri crocante irezistibile! Ar putea să vă surprindă ideea că puteți deshidrata felii de mere la cuptor sau deshidrator, care devin uscate și crocante.