Ingrediente:
400 g tagliatele
200 g mușchi file afumat semipreparat
80 g brânză cedar
3-4 linguri ulei de măsline pentru sos + 1-2 linguri pentru paste
1 ardei kapia
roșii cherry roșii și galbene
sare si piper
busuioc verde
cilli mărunțit (opțional)
cipsuri de parmezan pentru decor
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pregătim restul ingredientelor, feliem mușchiul file, spălam si curătăm de codițe roșiile cherry, tăiem rondele maslinele si feliem ardeiul
Cât tipm fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline, adăugăm roșiile cherry și călim 2-3 minute, după care adăugăm muschiul file și mai călim incă 2-3 minute (totul la foc mediu spre mare pentru ca roșiile să-și păstreze forma)
Este timpul să adăugăm ardeiul și măslinele tăiate rondele. Mai călim 1 minut și reducem focul la minim
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic.
Punem pastele și compozitia astfel obtinuta pe un platou si decoram cu cipsuri de parmezan, busuioc verde și pentru cine dorește cu cilli marunțit. Preparatul este delicios. Pofta buna!
Pregătim ingredientele, feliem mușchiul file, spălam si curătăm de codițe roșiile cherry, tăiem rondele maslinele si feliem ardeiul
Punem la fiert pastele in apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet
Cât tipm fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de măsline, adăugăm roșiile cherry și călim 2-3 minute
După care adăugăm muschiul file și mai călim incă 2-3 minute (totul la foc mediu spre mare pentru ca roșiile să-și păstreze forma)
Este timpul să adăugăm ardeiul și măslinele tăiate rondele. Mai călim 1 minut și reducem focul la minim
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 2 minute la foc mic
Aranjăm pe farfurie, decorăm cu busuioc verde, cipsuri de parmezan și pentru cine dorește cu cilli mărunțit