Ingrediente
1 kg căpșuni
4 căni și jumăte de apă
1 cană de suc de lămâie
1/2 cană de zahăr
frunze de mentă proaspată
miere (optional)
cuburi de gheață
Mod de preparare
Pregatim siropul pentru limonada. Punem la fiert jumatate de cana de apa (125 ml) cu jumatate de cana de zahar (130 gr), amestecam si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Spălăm și curățăm căpșunele de codițe (eu anul acesta am avut productie mare) și le tăiem în două sau trei, ca să fie mai ușor de transformat în piure. Punem căpșunele în blender și le facem maruntim, după care strecurăm piureul printr-o sită pentru a separa sucul de semințe și a avea astfel o limonada mai „fină” (nu este neaparat necesara aceasta faza, puteti sa le lasati cu seminte deoarece nu sunt foarte mari)
Rupem frunzele de mentă de pe tulpina, le spalam si le adaugam in vasul in care vom fece limonada. Eu am avut mentă de grădină și am ales de acolo cateva frunze direct de pe tulpina.
Pune apoi in vas piureul de capsuni, apa, siropul de zahar, suc si felii de lamaie si amestecam. Dam vasul la rece in frigider pentru 30 de minute, dupa care putem servi.
În momentul servirii putem adăuga cuburi de gheață.
Eu am avut producție frumoasă de căpșuni anul acesta
Am cules căpșunile
Bineânțeles că nepoțeii sunt nelipsiți, aproape că nu puteam eu culege cât puteau ei să manânce 😃
Le spălăm, codițele le vom rupe după ce vor fi spălate
Curățăm de codițe și dăm la blender
Vom obținr un suc delicios pe care, îl vom pune intr-un vas impreună cu zahărul, feliuțele și sucul de lămâie și menta pe care îl vom da la rece pentru 30 de minute
La servire putem adăuga cuburi de gheață (pentru cei mici nu este indicat)