Ingrediente:
300 g taliatele
200 g piept de pui
parmezan (optional)
20 ml ulei de măsline
20 g unt cu 80% grăsime
usturoi granulat
1 ardei kapia
roșii cherry pentru decor
sare si piper
busuioc verde
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa in care au fiert dar nu inainte de a opri 50-100 ml din aceasta.
Tăiem pieptul de pui cubulete sau fasii cu un cutit de bucatarie.
Intr-o tigaie, punem untul, uleiul si calim pieptul de pui pana se albeste si nu mai contine apa. Adaugam ardeiul kapia si cateva rosii cherry taiate si mai lasam la foc mediu 2-3 minute. Asezonam cu sare, piper proaspat macinat, usturoi granulat, parmezan ras si busuioc.
Punem pappardellele scurse de apa peste compozitia din tigaie, mai adaugam putin din apa pe care am oprit-o de la fiertul pastelor si amestecam. Lasam inca 1-2 minute la fiert. Gustam de sare si piper si putem sa mai adaugam putin busuioc. Daca nu aveti busuioc proaspat, puteti folosi busuioc uscat maruntit.
Punem compozitia astfel obtinuta pe un platou si decoram cu cipsuri de parmezan si rosii cherry. Preparatul este delicios. Pofta buna!
Fierbem taliatelele conform instrucțiunilor de pe pachet
Dăm parmezanul pe răzătoare
Așezam pe farfurie și decorăm