200 g somon afumat sau crud (eu prefer afumat deoarece, somonul este sensibil la conditiile de depozitare)
1 avocado
1 ceapă rosie medie ca mărime
sucul de la un lime
ulei de măsline
sare
piper
rucola (sau orice altă verdeată)
chilli mărunțit (opțional)
semințe de susan (opțional)
Mod de preparare:
Începem prin a toca ceapa rosie marunt si o adaugam in apă rece cu gheață până în momentul servirii.
Tocăm somonul în cubulețe și îl adăugăm într-un vas.
Adăugăm zeama de la un jumătate de lime, picurăm și puțin ulei de măsline, apoi asezonăm gustul cu sare și piper și amestecăm ușor ingredientele.
Curățăm avocado, îl tăiem pe jumătate, apoi feliem ambele jumătăți dupa care il taiem cubulete, si le stropim imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.
Amestecam somonul taiat cubulete cu ceapa rosie scursa de apa si cu avocado, sezam compozitia astfel obtinută pe o farfurie si îl decorăm cu rucola (sau orice alta verdeata aveti la indemana) și mai presărăm, pentru un plus de prospețime, puțin piper, chilli și de asemeni mai putem picura puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.