Ingrediente
2-3 căței de usturoi capătână
4-5 fire de usturoi verde (cu căpățână și frunze)
o crenguță de leuștean
sare grunjoasă
ulei vegetal
căteva picaturi suc de lămâie
1-2 linguri apă minerală
Mod de preparare
Curățăm usturoiul atât cel verde cât și cel căpățână, eliminăm frunzele care sunt ofilite sau ingălbenite, il spălăm, il zvântăm intr-un prosop de hârtie și il tăiem mărunt (sau il tocăm cu o ustensilă de bucătărie pentru mărunțit).
Spălăm crenguța de leuștean, o zvântăm intr-un prosop de hârtie și o mărunțim (la fel ca pe usturoi).
Punem totul intr-un mojar, adăugăm puțină sare grunjoasă și zdrobim puțin până se omogenizează ingredientele. Adaugăm sucul de lămâie și frecăm compoziția până incepe să se albească. In acest moment, adaugăm câte pițin ulei vegetal frecând in continuare.
Daca este nevoie diluăm cu putină apă (eu folosesc 1-2 linguri de apă minerală).
Ustensilă de bucătărie pentru mărunțit cantități mici de ingrediente, in cazul de față usturoi verde și leuștean
Punem usturoil taăiat in acest blender sau il tocăm mărunt
Mărunțim 1-2 minute
După ce mărunțim usturoiul și leușteanul, punem compozitia intr-un mojar, adăugăm sare și mai zdrobim puțin
Adăugăm suc de lamâie, ulei si apă minerală