Ingrediente
200 g frunze proaspete de busuioc
20 g seminte de pin
10 g sare
250 g ulei de măsline (eu am folosit 125 g ulei cu aromă de busuioc și 125 g ulei cu aromă de usturoi)
3-4 căței de usturoi
2-3 lingurițe suc de lămâie
Mod de preparare
Pentru acest sos avem nevoie de busuioc verde proaspăt, așa că am mers in grădina de legume și am cules un mănunchi bun de busuioc (îl puteți cumpăra din piață sau de la supermarket).
Culegem toate frunzele de pe tulpină (tulpinile vor face sosul mai puțin consistent), le spălăm și le uscăm în prosoape de hârtie.
Cântărim semințele de pin.
Pregătim toate ingredientele necesare deoarece ele vor fi introduse toate în același timp în blender. Prodedeul de mărunțire va fi de 2-3 minute, maxim 5 minute în funcție de puterea de mărunțire a blenderului dvs.
La final sosul va arăta cam așa. Dacă doriți o consistentă mai mică reduceți cantitatea de ulei de măsline, daca o vreți mai lichidă mai adăugați ulei, restul ingredientelor rămân neschimbate.
Rețeta de pesto pentru iarnă, nu conține parmezan tocmai pentru a putea fi conservat mai mult timp, parmezanul urmând a fi adăugat in sos în momentul servirii.