Ingrediente
200 ml smântână 3,5 % grăsime
5-6 căței de usturoi potrivit de mari
1/2 lingură suc de lămâie
3 linguri ulei vegetal
sare mare
Mod de preparare
Usturoiul îl curățăm de coajă, îl spălăm, îl stergem cu un prosop de hârtie, îl tăiem felii și îl punem intr-un mojar. Adăugăm sarea și îl pisăm mărunt.
După ce l-am pisat îl transferăm intr-un bol, adăugăm uleiul și sucul de lămâie și frecăm compăziția cu o lingură pânâ obținem o cremă.
La final adăugăm treptar smântâna si amestecăm bine până se omogenizează compoziția. După ce am obținut o cremă omogenă, poate fi servit ca sos pentru friptură sau peste.
Să aveți poftă !
Usturoiul îl curățăm de coajă, îl spălăm, îl stergem cu un prosop de hârtie, îl tăiem felii și îl punem intr-un mojar. Adăugăm sarea și îl pisăm mărunt.
După ce l-am pisat îl transferăm intr-un bol, adăugăm uleiul și sucul de lămâie și frecăm compăziția cu o lingură pânâ obținem o cremă.
La final adăugăm treptar smântâna si amestecăm bine până se omogenizează compoziția. După ce am obținut o cremă omogenă, poate fi servit ca sos pentru friptură sau peste. Să aveți poftă !