Ingrediente:
400 g fusilli colorate (sau nu)
100 g prosciutto afumat
100 ml smântână dulce cu 32 % grasime
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras verde
50 g parmezan ras
busuioc marunțit
3-4 linguri ulei de masline pentru paste
sare si piper
busuioc verde pentru decor
cipsuri de parmezan pentru decor
Mod de preparare
Tăiem feliile de prosciutto fâșii. Spălăm și tăiem ardeii fâsii sau orice altă formă după preferință.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de prosciutto. Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de prăsciutto din tigaie și în uleiul rămas adăugăm adreii tăiați fâșii. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin (important este să-ți păstreze forma).
Pastele le punem la fiert pentru 8 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 8 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adică 2-3 linguri, adăugăm pastele, condimentăm cu sare, piper si busuioc mărunțit și lăsăm la foc mic pentru a rămâne calde.
Intr-o crăticioară de mici dimensiuni punem smântâna lichidă, o aducem la punctul de fierbere, reducem focul la mic si adăugăm parmezanul ras (eu am adăugat și câteva boabe de piper cayenne)
Gata. Aranjăm pe farfurie și servim. Să aveți poftă !
Tăiem feliile de prosciutto fâșii
Spălăm și tăiem ardeii fâsii sau orice altă formă după preferință.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de prosciutto.
Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de prăsciutto din tigaie și .....
..... în uleiul rămas adăugăm adreii tăiați fâșii. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin (important este să-ți păstreze forma).
Pastele le punem la fiert pentru 8 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 8 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adică 2-3 linguri, adăugăm pastele, condimentăm cu sare, piper si busuioc mărunțit și lăsăm la foc mic pentru a rămâne calde.
Intr-o crăticioară de mici dimensiuni punem smântâna lichidă, o aducem la punctul de fierbere, reducem focul la mic si adăugăm parmezanul ras (eu am adăugat și câteva boabe de piper cayenne)
Gata. Aranjăm pe farfurie și servim.
Să aveți poftă !