Ingrediente
3 căni și jumăte de apă
1 cană de suc de lămâie
1 cană de suc de portocală
1/2 cană de zahăr
frunze de mentă proaspată
miere (optional)
cuburi de gheață
semințe de rodie (opțional)
Pregatim siropul pentru limonada. Punem la fiert jumatate de cana de apa (125 ml) cu jumatate de cana de zahar (130 gr), amestecam si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Apoi, turnam intr-o carafa o cana de suc de lamaie, o cana de suc de portocala, siropul racit si apa (3 cani), adaugam frunzele de menta proaspata si cateva felii de lamaie pentru decor si amestecam bine.
Taiem lămâile felii, o parte le stoarcem de suc, stoarcem sucul de la 2-3 portocale
Punem intr-o carafă felii de lămâie, siropul de zahăr, sucul de lămâie și portocală, frunze de mentă, adaugam apă și cuburi de gheață și servim