Ingrediente:
400 g tagliatele
100 g prosciutto crudo
200 ml smântână dulce cu 32 % grasime
80 g unt 80% grasime
80 g parmezan ras
3-4 linguri ulei de masline pentru paste
sare si piper
busuioc verde
cilli mărunțit (opțional)
cipsuri de parmezan pentru decor
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pregătim restul ingredientelor, feliem prosciutto.
Cât timp fierb pastele, pregatim sosul. Într-o tigaie punem untul la topit la foc mediu, după care adăugăm prosciutto feliat și călim incă 2-3 minute (totul la foc mediu spre pentru ca untul se arde usor si va da un gust amarui)
Cand prosciutto este rumenit (spre uscat) îl scoatem si adaugam smântâna. Fierbem 2-3 minute până smântâna se ingroasa usor după care adaugam parmezanul ras si lasam la foc mic amestecand incontinuu pana se topeste parmezanul. Lasam pe foc mic ca sa ramana cald pana asezonam pastele.
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 1-2 minute la oc mic (avem grija la adaosul de sare deoarece atât prosciutto, cât si parmezanul sunt destul de sarate).
Punem pastele pe o farfurie, peste ele adăugam cu lingura din compozitia de smântână obtinuta anterior, adaugam și cateva bucati de prosciutto rumenit si decoram cu cipsuri de parmezan, busuioc verde și pentru cine dorește cu boabe de piper rosu. Preparatul este delicios. Pofta buna!
Pregătim ingredientele, feliem prosciutto.
Dăm pe răzătoarea mică parmezanul
Într-o tigaie punem untul la topit la foc mediu, după care adăugăm prosciutto feliat și călim incă 2-3 minute
Când prosciutto este rumenit (spre uscat) îl scoatem și adăugăm smântâna.
Fierbem pastele cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru tagliatelle eu am avut nevoie de 8 minute
Pastele le strecurăm (avem grijă să păstrăm puțină zeamă de la fiert pentru a regla consistența sosului), le amestecăm cu 1-2 linguri de ulei de masline, le condimentăm și le călim 1-2 minute la foc mic
După ce am scos prosciutto adăugăm smântâna. Fierbem 2-3 minute până smântâna se ingroașă ușor după care, adăugăm parmezanul ras. Lăsăm pe foc mic ca să rămână cald pâna asezonăm pastele.
Punem pastele pe o farfurie, peste ele adăugam din compozitia de smântână obtinuta anterior, adaugam și cateva bucati de prosciutto rumenit si decoram cu cipsuri de parmezan, busuioc verde și pentru cine dorește cu boabe de piper rosu.