Ingrediente:
400 g fusilli
100 g șuncă afumată
100 ml smântână dulce cu 32 % grasime
20-30 buc roșii cherry roșii și galbene
măsline tăiate rondele
1 ardei gras roșu
50 g parmezan ras
busuioc marunțit sau busuioc verde
4 linguri ulei de masline
sare si piper
porumb dulce - opțional după preferință
ardei semiiute ”bulgăresc” pentru decor
busuioc verde
Mod de preparare
Eu am cules roșiile din grădina proprie dar le găsiți la supermarket în orice anotimp. La fel am procedat și cu ardeiul semiiute bulgăresc și cu busuiocul verde.
Spălăm și tăiem ardeiul roșu fâsii sau orice altă formă după preferință și ardeiul bulgăresc rondele.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de șuncă. Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de șuncă din tigaie intr-un bol și în uleiul rămas adăugăm roșiile cherry. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin și adăugăm măslinele tăiate rondele, porumbul dulce, ardeiul tăiat fâșii și asezonăm cu sare, piper și busuioc.
Pastele le punem la fiert pentru 9 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 9 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adăugăm pastele, condimentăm cu sare, piper, busuioc și parmezan
Punem pastele intr-o farfurie, adăugăm fâșii de șuncă, rondele de ardei iute, presărăm parmezan ras și servim.
Să aveți poftă !
Eu am cules roșiile din grădina proprie dar le găsiți la supermarket în orice anotimp.
La fel am procedat și cu ardeiul semiiute bulgăresc și ....
.... cu busuiocul verde
Spălăm și tăiem ardeiul roșu fâsii sau orice altă formă după preferință.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei de măsline, adăudăm fâșiile de șuncă.
Lăsăm la foc mic 5-8 minute până se rumenesc ușor (capătă o culoare arămie - fară să se ardă).
Scoatem făsiile de șuncă din tigaie intr-un bol și .....
..... în uleiul rămas adăugăm roșiile cherry. Lăsăm la foc mic 3-5 minute până se călesc puțin, .....
.... adăugăm măslinele tăiate rondele, porumbul dulce, ardeiul tăiat fâșii și asezonăm cu sare, piper și busuioc.
Pastele le punem la fiert pentru 9 minute in apă cu puțină sare (conform instructiunilor de pe ambalaj). După 9 minute le scurgem de apă intr-o strecurătoare.
In vasul în care am fiert pastele, punem restul de ulei de măsline, adăugăm pastele, condimentăm cu sare, piper, busuioc și parmezan.
Punem pastele intr-o farfurie, adăugăm fâșii de șuncă, rondele de ardei iute, presărăm parmezan ras și servim.
Să aveți poftă !