Ingrediente
400 g paste colorate (orice formă aveți)
5-6 linguri ulei de măsline
măsline fără sâmburi tăiate rondele
400 g roşii cherry intregi
200 g mozzarella
sare
piper proaspăt măcinat
busuioc verde pentru ornat
busuioc uscat mărunțit
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele „al dente” într-o oală mare cu apă in care ați adăugat o linguriță de sare.
În timp ce pastele se fierb, puneţi o tigaie pe foc mediu. Odată ce tigaia s-a încălzit, adăugaţi 2-3 linguri ulei de măsline, apoi roşiile. Lăsaţi pe foc timp de 2 minute amestecând din când în când până când roşiile încep să-şi elibereze sucul şi apoi reduceţi la foc mic.
Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt macinat, busuioc maruntit si adaugati câteva cubulete de mozzarella.
Scurgeţi pastele şi păstraţi puţină apă în care au fiert (pentru eventualitatea că doriți sa adaugați 2-3 linguri in sosul de roșii).
Stropiți pastele scurse cu 1-2 linguri de ulei de măsline, presărați putin busuioc uscat mărunțit, asezonati cu sare si piper si amestecati. Adaugati jumatate din compozitia de rosii si amestecati.
Puneţi pastele pe o farfurie (sau orice bol doriți), adaugati restul de roșii călite, măsline tăiate rondele si cubulete de mozzarella . Ornați după preferință cu busuioc verde.
Fierbeți pastele după indicațiile de pe pachet si le scurgeți de apă
Tăiați măslinele rondele
Căliți roșiile cherry 2-3 minute la foc tare (de preferat să rămână cât mai intregi)
Adăugați măslinele tăiate rondle și mai căliți 1-2 minute
Tăiați cubulețe mozzarella
Adaugați peste roșiile călite mozzarella și busuioc mărunțit
Asezonați pastele cu 1-2 linguri ulei de măsline,sare, piper, busuioc mărunțit și jumătate din compozitia d roșii cu mozzarella
Așezați pastele pe farfurie, adăugati cantitatea tămasă din compoziția de rosii, cubulețe de mozzarella și decorați cu busuioc verde