Ingrediente
3/4 cană de zahăr
1/4 cană oțet de 6 grade
1/4 cană de apă la temperatura camerei
2-3 catei de usturoi tocat mărunt
1-2 lingurițe fulgi de ardei iute roșu zdrobiți
1 lingură de amidon de porumb
1 lingură de apă rece
1/2 linguriță de sare
Preparare
Adăugați cana cu apă la temperatura camerei, oțetul, (eu am folosit otet de vin de 6 grade, folosit pentru salate) și zahărul într-o oală la foc mediu-mare. Când amestecul începe să fiarbă, adăugați usturoiul și fulgii de ardei roșu. Dați la foc mic și lăsați să fiarbă încă câteva minute.
Într-un castron mic separat, amestecați amidonul de porumb și apa rece până când amidonul de porumb se dizolvă.
Adăugați în oala amestecul de amidon de porumb și sarea și lăsați în continuare la foc mic.
Sosul va începe să se îngroașe imediat. Gatiți amestecând continuu până când amestecul atinge textura și consistența dorită, aproximativ 3-5 minute.
Lasați sosul să se răcească, puneti intr-un borcan cu capac și puteți să-l țineți la frigider până il consumați.
Dacă aveți ardei iute rosu uscat puteți face singuri pudra de chilli
Pur și simplu râșniți ardeii
Dacă nu, cumpărați de la supermarket pudră de ardei
Compoziția finală poate avea o consistentă mai mica sau mai mare în funcție de preferințe
Puneți sosul intr-un borcan etanș la frigider, eu ador mâncărurile colorate.